Син пригожина допоміг ЗСУ знищити безліч вагнерівців? Що відомо

Читать на русском
Автор
16537
Наслідки удару по базі найманців у Луганській області
Наслідки удару по базі найманців у Луганській області. Фото https://t.me/serhiy_hayday

У мережі з’явилося фото нібито сина пригожина на базі "вагнерівців"

Накритий ударом HIMARS готель "Гостьовий дім Жданова" у Кадіївці (тимчасово окупований населений пункт Луганської області), де члени ПВК "Вагнера" облаштували базу, міг відвідувати син євгенія пригожина павло.

Експерт дослідницької групи Bellingcat Арік Толер звернув увагу на фото, яке поширилося в мережі. На ньому, як стверджується, зображено сина власника ПВК "Вагнера", котрий стоїть на тлі будівлі з написом "гостьовий дім Жданова". Знімок з’явився в одному з Telegram-каналів 10 грудня за день до удару ЗСУ по базі найманців.

син пригожина
Фото на якому нібито зображено сина пригожину

Толер порівняв фотографії з видаленого облікового запису сина пригожина в соцмережі "Вконтакте" з вихідним зображенням і дійшов висновку, що точно встановити факт його присутності в готелі складно, однак він не побачив нічого, що виключало б це.

син пригожина
син пригожина
Фото зі сторінки павла у ВК

"Ми знаємо, що Павло воює в Україні, це не викликає сумнівів — але чи він це на місці, яке нещодавно зазнало атаки HIMARS? Я не думаю, що ми можемо сказати напевно, просто глянувши на це зображення, оскільки фотографія занадто розмита, але я не бачу нічого, що виключало б його", — пише Толер.

Варто зазначити, що, за заявою голови військової адміністрації Луганської області Сергія Гайдая, внаслідок удару по готелю найманці зазнали великих втрат.

Наслідки удару HIMARS

При цьому деякі користувачі соцмереж припускають, що саме фото сина пригожина могли навести HIMARS прямо на ціль.

Стан свого сина вже встиг прокоментувати сам євгеній пригожин. Так, у прес-службі компанії "Конкорд" у "Вконтакті", власником якої він є, на запитання про стан павла відповіли так:

"Добраніч. Ми зв’язалися з Євгеном Вікторовичем, публікуємо його коментар: "Не переживайте, з моїм сином все гаразд".

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що ФБР оголосила у розшук власника ПВК "Вагнера" пригожина та обіцяє за нього велику нагороду.

Також ми повідомляли про те, що в мережі з’явилося відео того, як пригожин особисто вербує зеків до лав своєї ПВК.