Ахметов розповів, яким чином він заробив свій перший капітал

Читать на русском
Автор
1790
Рінат Ахметов
Рінат Ахметов. Фото twitter.com/DetectorMedia

За словами Ахметова, його бізнес найбільше постраждав через війну

Найбагатший громадянин України бізнесмен Рінат Ахметов розповів, як йому вдалося заробити свій перший капітал.

Так, в інтерв’ю американському виданню The Washington Post, Ахметов заявив, що свій перший капітал грою в карти, а саме в "Підкидного дурня".

"Чесно вам скажу, свій перший капітал я заробив грою в карти. І ось що я дізнався: карти — це тактика та стратегія, аналітичний склад розуму, практичний підхід та здатність перемагати", — передає видання слова Ахметова.

При цьому зазначається, що його товариш нардеп Сергій Тарута називає бізнесмена одним із найкращих гравців у СРСР.

"Він був одним із п’яти чи шести найкращих карткових гравців у Радянському Союзі і їздив на змагання", — заявив Тарута.

Ахметов на такі заяви відповів, що Тарута перебільшує. Однак, при цьому зазначив, що коли йому було 20 років він дійсно грав у популярну тоді карткову гру під назвою "Підкидний дурень".

У матеріалі зазначається, що за даними Forbes, після повномасштабного вторгнення росії в Україну в лютому статки Ахметова впали з 7,6 млрд доларів до 4,3 млрд доларів. А в 2012 році, до того, як росія анексувала Крим і підтримала сепаратистів на сході України, де Ахметов також мав численні активи, журнал оцінив його статки в 16 мільярдів доларів.

Також в інтерв’ю The Washington Post, яке розбиралося в системі олігархів та процесі деолігархізації в Україні, бізнесмен заперечив, щоб його називали олігархом.

"Я не олігарх. Я ніколи не був і не збираюся бути олігархом. Я найбільший приватний інвестор, роботодавець та платник податків в Україні", — передає видання слова Ахметова.

Також, за словами Ахметова, його бізнес найбільше постраждав через війну.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що журналісти розповіли про зустріч Ахметова та Зеленського напередодні війни з росією.

Також ми повідомляли, що відомо про доходи українського мільярдера Ріната Ахметова.