Війна — день 286: Україна оговтується після масованого ракетного удару, а росіяни штурмують Бахмут

Читать на русском
Автор
20023
Вторгнення триває 286 днів
Вторгнення триває 286 днів

Оперативно про головне 6 грудня

Україна зустрічає черговий день під обстрілами з боку російської армії. ЗСУ не збираються знижувати темпи наступальних дій навіть попри морози, щоб не дати росіянам оговтатися після серії поразок. При цьому окупанти добре розуміють, що у разі наступу українських військових на Мелітополь, їхнє угруповання в Енергодарі буде оточене, тому на півдні вони намагаються посилити лінії оборони. Водночас росіяни, як і раніше, запекло намагаються захопити Бахмут, щоб підняти бойовий дух своїм солдатам. Україна ж оговтується після чергового масового ракетного удару, який країна-агресор завдала напередодні, щоб залишити мирних жителів узимку без тепла та світла.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 6 грудня, але оперативніше інформацію можна отримувати в нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Епіцентром бойових дій сьогодні є Донецька область, ворог сконцентрував саме там більшість своїх сил, бої йдуть дуже важкі, заявила заступник міністра оборони України Ганна Маляр.

22:00 Німеччина не дозволила Польщі передати Україні системи ППО Patriot, Варшава розмістить їх на своїй території, повідомив міністр оборони Маріуш Блащак.

21:00 Міністр оборони України Олексій Резніков заявив про відсутність потреби у проведенні в Україні додаткової хвилі мобілізації на сьогоднішній день.

20:00 Окупанти завдали чергового ракетного удару по об'єкту промислової інфраструктури у Кривому Розі, повідомив голова міської військової адміністрації Олександр Вілкул.

18:50 У західних ЗМІ з'явилася інформація про дев'ятий пакет санкцій ЄС проти росії. До нього увійдуть персональні обмеження проти 180 осіб, заборона на роботу з трьома банками, а також з маркетинговими та дослідницькими компаніями

18:00 Голова ГУР МОУ Кирило Буданов каже, що Китай не передавав росії військову допомогу. Крім того, він наголосив, що армія окупантів так і не отримала жодної балістичної ракети з Ірану.

17:00 Дефіцит потужності в енергосистемі України нині становить 19% від прогнозного споживання, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

16:00 Голова МЗС України Дмитро Кулеба повідомив про ще два нові випадки погроз українським посольствам: сьогодні додалися посольства у Румунії та Данії.

За рішенням міськради Дніпра з публічного простору міста приберуть пам'ятники Пушкіну, Горькому, Ломоносову та перенесуть їх на територію КП "Зооконтроль", повідомив мер Борис Філатов.

15:00 Засуджений брат одіозного Царьова попросився на обмін у росію. СБУ опублікувала його відеозвернення.

14:00 Відбувся новий обмін полоненими. У День ЗСУ додому повертаються 60 воїнів збройних сил, нацгвардії, ДПСУ – 58 чоловіків та дві жінки, 15 офіцерів та 45 рядових та сержантів.

13:00 Угорщина заблокувала виділення Україні макрофінансової допомоги від ЄС на суму кілька мільярдів доларів.

12:00 У путіна хочуть заарештувати українську віце-прем'єра Ірину Верещук та першого заступника міністра закордонних справ Еміне Джапарову. Вони оголошені у міжнародний розшук

11:00 Росіяни можуть зважитися на абсурдний крок на сході України — спробувати контратакувати у напрямку до Кремінної. Про це заявив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Тим часом у Білорусі військові розпочали перевірку "бойової та мобілізаційної готовності" армії.

10:00 Українські військові впевнено наближаються до "круглої" цифри. Станом на 6 грудня знищено 92 200 окупантів.

Втрати Росії в Україні - дані Генштабу ЗСУ
Втрати Росії в Україні - дані Генштабу

7:00 Російські окупанти намагаються прорвати лінію фронту на Бахмутському напрямку штурмовими групами, але ЗСУ тримають оборону. Карта бойових дій в Україні на ранок виглядає так.

Карта бойових дій в Україні 6.12
Карта бойових дій в Україні

3:00 Командувач Сухопутними військами ЗСУ Олександр Сирський каже, що через величезну витрату боєприпасів окупанти почали відчувати їхній дефіцит.

1:00 У Запорізькій області після оголошення повітряної тривоги чули вибухи

00:00 Україна знадобиться 1-2 дні, щоб відновити виробництво електрики після обстрілів 5 грудня, заявив голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Інформація за 3 грудня доступна у зведенні: Війна — день 283: окупанти штурмують Бахмут, але чекають на наступні ЗСУ

Про те, що відбувалося 4 грудня, читайте у матеріалі: Війна — день 284: росіяни тиснуть під Бахмутом, але отримують "по зубах" на Луганщині

З даними за 5 грудня можна ознайомитись у трансляції: Війна — день 285: росія влаштувала новий масований обстріл, а ЗСУ тиснуть на Луганщині