Війна — день 275: блекауту вдалося уникнути, до будинків українців повертаються світло, газ та вода

Читать на русском
Автор
32144
Удар росіян по Вишгороду
Удар росіян по Вишгороду. Фото Відкриті джерела

Місцева влада налагодила в країні роботу "пунктів незламності"

Широкомасштабне вторгнення росії в Україну триває вже 275 днів. Зважаючи на відсутність будь-яких успіхів на фронті, російські окупанти продовжують тактику терору мирного населення і здійснюють масовані ракетні обстріли критичної інфраструктури України, внаслідок якої мільйони українців залишилися без світла, тепла, води та зв’язку. Проте зусиллями місцевої влади та енергетиків блекауту в Україні вдалося уникнути і в країні поступово відновлюють подачу електрики.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 25 листопада, але оперативніше інформацію можна отримувати в нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Внаслідок нещодавнього ракетного удару росії в Україні спостерігається складна ситуація з електрикою. За словами Зеленського, від світла відключено близько 6 мільйонів абонентів, а найскладніша ситуація у Києві, а також Одеській, Львівській, Вінницькій та Дніпропетровській областях

22:00 Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що доля пропозиції Польщі про передачу Україні систем ППО Patriot залежатиме лише від Німеччини, як їхнього власника, та США, як виробника

21:00 У ГУР Міноборони кажуть, що завдяки "народному супутнику" вдалося виявити понад 2,5 тисячі одиниць російської техніки

20:00 Від обстрілів у Херсоні сьогодні загинуло 15 людей. За інформацією голови міської військової адміністрації Галини Лугової, поранення отримали 35 осіб, у тому числі одна дитина.

Днем раніше через обстріл у Херсоні загинули 10 людей, ще 54 – постраждали. З 20 по 25 листопада російська армія обстріляла місто 74 рази.

19:00 Російські окупанти намагаються наступати на Бахмутському та Авдіївському напрямах, а також ведуть активну оборону на Куп'янському та Лиманському напрямках, повідомив Генштаб ЗСУ у своєму вечірньому зведенні.

18:00 Росіяни вдарили ракетами по Краматорську. За попередньою інформацією мера, постраждалих немає, але руйнувань зазнали кілька будівель.

А голова Харківської ОВА Синєгубов повідомив про удар окупантів по Чугуївському району.

17:00 ЗСУ можуть залишитись без нового озброєння – екснардеп вказав на проблему.

16:00 Секс із "хлопчиком" у трусиках та медаль від Шойгу: СБУ побачила багато цікавого в УПЦ МП.

15:00 Волонтери б’ють на сполох: Міноборони ускладнило процес закупівлі озброєння для ЗСУ — у чому проблема.

14:00 Російські резервісти масово гинуть у спробах штурму на Бахмутському напрямі, інформує британська розвідка.

У Києві школи перевели у "режим світлового дня", навчання триватиме з 9 до 16 години як мінімум до початку зимових канікул.

13:00 В Україні забезпечили 70% потреб в електроенергії, передусім заживлені об’єкти критичної інфраструктури в усіх областях.

Внаслідок російських обстрілів Херсонщини за минулу добу загинуло 10 місцевих жителів, ще 54 постраждали, — голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.

Зима в Україні буде "жахливою", на фоні чого Альянс планує збільшити військову та гуманітарну допомогу Києву, — генсек НАТО Єнс Столтенберг.

11:45 В Україні через масований ракетний удар росіян продовжують діяти графіки аварійних відключень світла, але якщо ситуація стабілізується, то українці перейдуть до планових відключень вже за 1-2 дні, — голова "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Київ готовий розглянути невійськові варіанти деокупації Криму, але півострів має повернутися Україні у будь-якому разі, — президент Володимир Зеленський.

10:00 Третина будинків Києва вже з теплом, але половина споживачів досі без електроенергії. Протягом дня енергетики планують підключати електрику для всіх споживачів почергово — на 3 години, повідомляє мер Віталій Кличко.

На сьогодні внаслідок агресії рф проти України загинуло 440 дітей, ще понад 849 постраждали, — ювенальні прокурори.

09:00 Ворог ударив по передмістю Запоріжжя, внаслідок обстрілу пошкоджень зазнала будівля лікарні.

З початку війни в України зникло понад 15 тисяч осіб, заявив директор Міжнародної комісії з питань зниклих безвісти Метью Холлідей. Однак це цифра є консервативною, оскільки тільки у Маріуполі, за оцінками української влади, загинули або зникли безвісти 25 тис. осіб.

Збитки України у сфері екології за 9 місяців повномасштабної війни оцінюються в 1 387 млрд гривень, — тимчасовий виконувач обов'язків голови Державної екологічної інспекції Ігор Зубович.

Міністр закордонних справ Британії Джеймс Клеверлі вперше приїхав до України та анонсував новий пакет підтримки.

07:30 Україна розробляє механізми імпорту електрики з Європи, заявив директор Укренерго Кудрицький. Варто нагадати, що у лютому Україна стала частиною єдиної енергосистеми з ЄС.

06:00 Західні компанії збільшують виробництво зброї через війну в Україні – WSJ

05:30 Арестович розповів про щоденні втрати армії рф: "Стабільно кладемо батальйон".

03:00 У ніч проти 25 листопада повітряну тривогу оголошено в Миколаївській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Херсонській, Запорізькій областях.

01:00 Українські військові помстилися за вбивство немовляти у Запорізькій області – мер Мелітополя Федоров.

00:20 Окупанти знову завдали удару по Запоріжжю: ракети потрапили поряд з лікарнею.

00:05 В Україні – непроста ситуація з електрикою. Однак, за словами президента Володимира Зеленського, електрики роблять все можливе, потроху "витягуючи" споживачів із блекауту. Найважче зі світлом у Києві, а також у 15 областях: Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Тернопільській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій. Крім того, вже запущено 4362 "Пункти незламності".

Про те, що відбувалося 22 листопада, можна ознайомитися у трансляції: Війна — день 272: бої на Донбасі та низка обшуків СБУ .

Інформація за 23 листопада доступна у зведенні: Війна — день 273: окупанти штурмують Бахмут, а українці страждають від перебоїв зі світлом .

Дані про події 24 листопада – у нашому матеріалі "Війна – день 274: Україна оговтується після масового ракетного удару".