Було лише 26 років: під Бахмутом загинув артист балету Київської оперети

Читать на русском
Автор
5277
Загиблий артист
Загиблий артист

Чоловік був родом із Донецька

Україна продовжує втрачати своїх Героїв через російську агресію. Серед них не лише інженери, бізнесмени, спортсмени, а й люди творчих професій. Так, у боях під Бахмутом загинув 26-річний артист балету Київського національного академічного театру оперети Вадим Хлуп’янець.

Про це повідомляють у Національній опереті України. Чоловік загинув 13 листопада. Вадим був уродженцем Донецька. 2014 року переїхав до Житомирської області. Освіту здобув у Київському хореографічному коледжі.

Крім мистецтва, він захоплювався мініфутболом. Кілька років тому під час турніру серед театральних команд Києва його визнали найкращим бомбардиром. У 2017 році дебютував у кіно у трагікомедії Дмитра Томашкопльського "Ржака". Як артист балету відчував у кількох постановках оперети, зокрема — в "Доріан Грей" Аса Яноша та Гунара Браунке під режиссерством Вадима Прокопенка. Свої співчуття на сторінці оперети та інших висловлюють сотні людей. Вони зазначають, що гине цвіт нації.

Вадим Хлуп’янець
Вадим Хлуп’янець — фото Національної оперети

Раніше "Телеграф" розповідав про загибель снайпера Євгена Горбунова з 93 омбр "Холодний Яр". За Україну своє життя також віддав київський екскурсовод та автор блогу "Зниклий Київ" Сергій Миронов.