Путін буде не радий: озвучено прогноз щодо вторгнення військ Білорусі в Україну

Читать на русском
Автор
Прогноз щодо вторгнення військ Білорусі в Україну Новина оновлена 07 листопада 2022, 09:46
Прогноз щодо вторгнення військ Білорусі в Україну. Фото Генеральний штаб ЗСУ

Армія противника не зможе розпочати нове вторгнення у найближчі кілька місяців

Лукашенко офіційно підтримує росію з початку повномасштабної війни в Україні, проте особисто армія Білорусі ще не брала участі у бойових діях. Проте останнім часом знову активізувалися розмови про можливе вторгнення білоруської армії до нашої країни.

Про те, на що здатна армія сусідньої республіки, і що станеться, якщо білоруські солдати перетнуть кордон України, розповів військовий експерт Владислав Селезньов в інтерв’ю "Обозревателю".

На думку Селезньова, нині путін намагається змусити лукашенка використовувати свою армію для агресії проти України. Однак у найближчі 2-3 місяці білоруські та російські війська, розташовані на території Білорусі, не будуть здатні задовольнити плани російського диктатора.

Військовий експерт вважає, що навіть якщо протягом найближчих трьох місяців з боку Білорусі і відбудеться спроба вторгнення, то вона не зможе увінчатися успіхом для агресора.

"(Вони — Ред.) будуть розгромлені практично миттєво, тому що очевидно, що за нинішнього співвідношення сил і засобів повторення успіхів лютого-березня окупаційної армії на Київському та Житомирському напрямках не буде", — заявив Селезньов.

Нагадаємо, раніше свій прогноз щодо загрози вторгнення з боку Білорусі озвучив глава української розвідки Кирило Буданов.

Також "Телеграф" повідомляв, що може бути основною метою окупантів у разі вторгнення з Білорусі.