"Вони відбиті наглухо": азовець розповів про російських добровольців на війні

Читать на русском
Автор
5845
Сергій Цісарук каже, що у багатьох росіян немає ідеї, за яку вони йдуть вмирати в чужу країну
Сергій Цісарук каже, що у багатьох росіян немає ідеї, за яку вони йдуть вмирати в чужу країну. Фото Колаж "Телеграфу"

Ворожі солдати не здатні усвідомити, що таке Україна та хто став на її захист

Російська армія, яка посилила свої наступальні дії на Донбасі, у своїй більшості є деморалізованою. І насамперед — не через великі втрати, а через початкову відсутність розуміння, за що саме вона бореться в Україні. На особливу увагу заслуговують так звані "добровольці", до лав яких набирають найрізноманітніших російських громадян. Замкомандира полку "Азов" Сергій Цисарук ("Мольфар") характеризує цю категорію військовослужбовців як "відбитих наглухо".

В інтерв’ю "НВ" він пояснив, що такі люди зазвичай просувають ідею "великої росії", при цьому навіть не розуміючи, що саме мають на увазі під цими словами. Відповідно, вони не розуміють, навіщо і за що воюють. Більшість таких добровольців впевнені в силі та непереможності армії рф, а коли починаються серйозні бої і, відповідно, втрати, у них різко падає бойовий дух.

"У них взагалі такого розуміння, що таке Україна, що таке українці немає, — говорить "Мольфар". — Вони ставляться до нас, як до другого сорту. Це абсолютний расизм, нацизм. І для більшості адекватних людей це було зрозуміло, вони звідти просто виїхали всіма можливими дорогами".

Багато російських військових користуються ідеєю "вєликодержавія", підживлюючи власну впевненість у тому, що росія — найсильніша і нібито непереможна країна. Однак багатьох із таких "завойовників" ЗСУ вже успішно переконали у зворотному, відправивши на той світ.

При цьому залишається частина тих, хто йшов на війну, впевнений, що бої в Україні закінчаться за кілька днів. Вони сподівалися, що конфлікт швидко затихне, на карті проведуть нові лінії, і кожна сторона займеться своїми справами.

"Просто тому, що ніхто не розумів, яка взагалі мета і яка ідея російської імперії, що для того, щоб вона існувала, її завдання постійно воювати. Тільки вони обрали супротивника собі не по зубах", — наголосив азовець.

Раніше "Телеграф" розповідав, коли може закінчитися війна і чому це, очевидно, здивує навіть більшість українців. Свій варіант сценарію озвучив радник голови ОП Михайло Подоляк.

Також ми розповідали, які фактори вплинуть на деокупацію Кримського півострова. Їх лише три, але кожен із них неймовірно важливий.