ЗСУ під силу повернути Крим: військовий експерт назвав три умови

Читать на русском
Автор
950
Олег Жданов не сумнівається, що Кримський півострів повернеться під контроль України
Олег Жданов не сумнівається, що Кримський півострів повернеться під контроль України. Фото Колаж "Телеграфу"

Повноцінне знищення Керченського мосту зіграє одну з найважливіших ролей у деокупації півострова

Українські військовослужбовці, найімовірніше, звільнятимуть Крим за допомогою силового сценарію, а не політичних переговорів. Взаємодія з місцевими жителями дуже важлива, проте найбільше на події на півострові вплинуть три інші фактори. На думку військового експерта Олега Жданова, одним із найголовніших із них є отримання ще більшої кількості західного озброєння.

Про це і не лише фахівець розповів в інтерв’ю OBOZREVATEL, передає "Телеграф". Жданов наголосив: можливості українського війська з кожним днем тільки зростають. Це лише підтверджує, що ми здатні звільнити свою територію, зокрема Крим, на полі бою, а не за допомогою переговорів.

Загалом військовий експерт озвучив три головні умови, які впливатимуть на деокупацію Кримського півострова:

"Сьогодні у зв’язку з пошкодженнями на Кримському мосту, які влаштували добрі люди (не знаємо, які), у ворога ускладнений рух військових ешелонів та перекидання техніки, — пояснює Жданов. — Особовий склад вони перекидають, а техніку та боєприпаси не можуть".

Це, за його словами, дуже помітно за загальною боєздатністю супротивника на півдні. Однак ЗСУ все одно мають дійти до Криму по суші, утримуючи свої позиції і відкидаючи супротивника якнайдалі раз по раз.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав про "бавовну" в Севастополі, в результаті якої міг бути пошкоджений новий флагман Чорноморського флоту рф "Адмірал Макаров". Слід наголосити, що місце дислокації кораблів вважалося росіянами одним із найбільш захищених у Криму.