Не тільки дрони-камікадзе: Іран може передати росіянам ще більш небезпечне озброєння

Читать на русском
Автор
5619
Мова про балістичні ракети середньої дальності
Мова про балістичні ракети середньої дальності. Фото slovoidilo.ua

Їх ворожа армія може отримати на додачу до дронів-камікадзе, якими росіяни атакують Україну

Влада Ірану може передати російській стороні не тільки небезпечні дрони-камікадзе Arash 2, які вважаються значно потужнішими за "шахіди", а й балістичні ракети дальністю від 300 до 700 кілометрів.

Таку інформацію у неділю, 16 жовтня, отримало видання The Washington Post. За інформацією джерел, Іран таємно погодився відправити Кремлю перші ракети класу "земля-земля" їх виробництва.

Видання пише, що Тегеран ще 18 вересня відправив у Москву своїх представників, щоб узгодити умови додаткових постачань зброї. У списку фігурували балістичні ракети Fateh-110 та Zolfaghar — обидва види класу "земля-земля". На додачу до безпілотників Mohajer-6 та Shahed-136, якими росіяни атакували міста України десятки разів.

Варто зазначити, що балістичні ракети іранського виробництва типу Fateh-110 мають дальність 300 кілометрів, а четверте їх покоління має ще й підвищену точність. Що стосується ракет Zolfaghar, то вони здатні вражати цілі на відстані від 300 до 700 кілометрів.

Нагадаємо, що при цьому іранська влада спростовує постачання будь-якого озброєння для армії РФ. А дані про отримання країною-агресором безпілотників їх виробництва у МЗС Ірану взагалі назвали "необґрунтованими". Цілком ймовірно, що таким чином влада країни намагається мінімізувати проблеми всередині країни. Про їхні причини детально розписано у нашому матеріалі.

Раніше "Телеграф" повідомляв, чим іранський безпілотник Mohajer відрізняється від Shahed. Додамо, що обидва види дронів російські окупанти застосовували проти України.