ЗСУ все ближче до Сватового: актуальні карти боїв в Україні

Читать на русском
Автор
6399
Українські військові просуваються Сватівщиною
Українські військові просуваються Сватівщиною

Росіяни намагаються перешкодити українському контрнаступу на різних напрямках

Українські військові продовжують оборону на Донеччині, де на Бахмутському та Авдіївському напрямках росіяни активно атакують. У Луганській, Харківській та Херсонській областях ЗСУ відкидає окупантів.

Згідно зі звітом Інституту вивчення війни, наступ українських сил триває на схід від річки Оскол з Харківщини на Луганщину. Вони вже увійшли до Стельмахівки (село в Луганській області за 18 км на захід від Сватового). На цьому напрямі також відзначено атаки росіян.

Не припиняється обстріл території України ракетами. Чергова атака росіян зруйнувала у Запоріжжі під’їзд житлового будинку — вже втретє поспіль ворог збирається в житлову інфраструктуру.

Карта бойових дій в Україні
Карта боїв в Україні

Схід України

ЗСУ продовжує рух у бік Сватового — за кілька днів подолали близько 10 км (порівняно зі зведеннями минулого тижня). Ворог намагається атакувати на цьому напрямі — на кордоні з росією, а також на північний схід від Лиману.

Частина аналітиків вважає, що українські військові вже у процесі повернення контролю над населеними пунктами Першотравневе та Невське.

Карта бойових дій Сватове
Карта контрнаступу на сході

У районі Бахмута та Авдіївки росія продовжує атакувати. Штурмові дії росія вчиняє також на південний захід від Донецька.

Карта бойових дій Донбас
Карта боїв у Донецькій області

Південь України

Російські окупанти намагаються атакувати українські війська у відповідь на контрнаступ, але лише зазнають втрат. Вони намагалися прорватися у бік Тернових Под, а також Давидового Брода. Нещодавно звільнено населені пункти під вогнем окупантів. Повідомляється про бої в районі П’ятихаток, Саблуківки та Качкарівки — все на північний схід від Нової Каховки. Росіяни вистроюють нові оборонні лінії.

Карта бойових дій Херсон
Карта контрнаступу на півдні України

Як раніше повідомляв "Телеграф", у ніч на 10 жовтня Запоріжжя зазнало масової ракетної атаки — росіяни знову потрапили в під’їзд багатоповерхового будинку, внаслідок чого він обрушився. Такі обстріли — частина провокації, спрямованої проти ЗСУ та України, вважають військові. Нагадаємо, росіяни дуже побоюються, що і на Запорізькому напрямі Україна розпочне контрнаступ.