Політичне завершення війни в Україні можливе: експерт назвав три головні фактори

Читать на русском
Автор
3068
Росіяни провалили майже всі плани так званої "спецоперації"
Росіяни провалили майже всі плани так званої "спецоперації". Фото telegraf.com.ua

На капітуляцію ворожої армії поки розраховувати не варто

Не дивлячись на те, що російська армія зазнає поразки у протистоянні Збройним силам України, сподіватися на остаточну капітуляцію ворога не варто. Ба більше, такого сценарію закінчення війни не бачить і міжнародна спільнота. Однак, можливе політичне вирішення ситуації, яке відбудеться після того, як Путін відійде від влади. Такий прогноз озвучив політолог Андрій Вігірінський у коментарі "24 каналу".

За його словами, російська армія може зазнати остаточної поразки у війні проти України, однак це не означатиме повну капітуляцію ворога. А що стосується політичного рішення про завершення війни, то за правління Путіна політолог не бачить його можливим.

"Питання взяття політичних зобов'язань і формалізація завершення війни навряд чи можлива при владі Путіна. Людина, яка протягнула зміни до Конституції, аби приєднати до Росії анексовані території іншої країни, не буде вести перемовин", – заявив Вігірінський.

При цьому він додав, що завершення війни в Україні можливе за трьох умов:

  • Чітко пропрацьованого документа, який підпише Україна.
  • Створення договору про завершення війни, у якому мають бути прописані гарантії безпеки для України, обговорені з українськими партнерами та союзниками.
  • Найголовніше — щоб від РФ документ підписував легітимний та договороздатний представник, а не Путін.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що Сили оборони України продовжують тиснути російських окупантів на всіх фронтах. Контрнаступ триває на сході Харківщини — в основному під Куп’янськом. Крім того, є успіхи у наших захисників вздовж траси Кремінна-Сватове, що проходить на Луганщині. Неспокійно і в Донецькій області — там росіяни намагаються давити силою і навіть подекуди під Бахмутом досягли успіху в цьому. А на Херсонщині у росіян справжня паніка через недавню втрату стратегічно важливих пунктів.