Символ горя українців: де і як живе пес Крим після трагедії в Дніпрі

Читать на русском
Автор
1936
Пес Крим на руїнах будинку
Пес Крим на руїнах будинку

Тепер пса хочуть взяти під опіку громадяни інших країн

Нещодавно внаслідок чергового ракетного удару ворогів по житловим масивам міста Дніпро у ніч проти 29 вересня загинула ціла родина. Серед них — двоє дітей, їхня мама та бабуся. Живим залишився лише пес, який сидів на руїнах і плакав.

Сумну історію зі світлинами вбитого горем пса на кличку Крим опублікував у мережі міський голова Дніпра Борис Філатов. Тієї ночі дідусь був на роботі в нічну зміну, а чоловік матері – військовий, він захищає Україну в районі Лиману. Зараз він приїхав з фронту, щоб попрощатися зі своїми найріднішими людьми.

"Люди буквально випарувалися. Бабуся Алла, мама Наташа, дочка Василіса та хлопчик Іван. І маленький песик Джек. Ні. Я буду відвертим до кінця. Дехто не просто випарувався. Їх знайшли у сусідів на дахах. На сусідніх вулицях. А коли приїхали рятувальники, на руїнах сидів старий пес Крим. І вив", — розповів мер міста.

Пізніше стало відомо, що через обстріл пес Крим отримав контузію. Його забрали працівники підприємства "Зооконтроль". Тепер собака знаходиться під наглядом у лікарів. Він оглух й має серцеву недостатність. Міські ветеринари колють пса серцевими препаратами, щоб нормалізувати його стан.

У мережі пес став справжнім символом горя. Українська художниця Ольга Вільсон зобразила його на своєму малюнку, який опублікувала в Instagram. Картина облетіла весь Інтернет.

Малюнок пса Крима

Наразі в міській раді Дніпра кажуть, що охочих забрати пса до себе багато і не лише в Україні. До посадовців звернулись громадяни Бельгії, Німеччини, Великої Британії, Ізраїлю. У Дніпрі до місця загибелі родини приносять квіти та іграшки. Є там й ілюстрація з Кримом, яка стала символом горя українців.

Як повідомляв "Телеграф" раніше, росіяни завдали ракетного удару по цивільній колоні автомобілей в околицях Запоріжжя — загинуло 25 осіб і 60 поранені. Телеграф опублікував ексклюзивні фотографії з місця подій.