Недовго плавав: ЗСУ на Півдні знищили "альтернативний флот" ворога і припинили його спроби відновити Антонівський міст

Читать на русском
Автор
17387
Затоплена баржа на Півдні
Затоплена баржа на Півдні. Фото Відкриті джерела

Протягом доби знищено 62 окупанти та п’ять одиниць його бронетехніки.

Українські воїни у південних регіонах країни продовжують допомагати побратимам на Сході знищувати російського ворога, завдаючи йому збитків у живій силі та військовій техніці.

Про це повідомили у Оперативному командуванні "Південь".

"Противник поступається позицією, втрачаючи тактично вигідне становище. Проте, не залишає спроб випробовувати на міцність наші підрозділи", — зазначають українські військові.

Так, в одній із спроб рашисти силами до взводу за підтримки двох танків Т-72 та іншої броньованої техніки намагалися штурмувати позиції українських воїнів, але безуспішно.

Втративши дві бойові машини десанту та третину живої сили підрозділу, ворог відступив, йдеться у повідомленні.

У той же час авіація Збройних сил України протягом бойового дня завдала 3 ударів по російським окупантам. Внаслідок ударів армія путіна втратила 2 безпілотні літальні розвідники оперативно-тактичного рівня.

У свою чергу, ракетно-артилерійськими підрозділами ЗСУ було виконано понад 320 вогневих завдань.

Завдяки діям українських військових забезпечено вогневий контроль транспортних шляхів, логістичних центрів, маневрів та передислокації; пунктів базування та управління ворожих підрозділів.

"В результаті чого в окупантів зруйновано плани на відновлення пропускних здібностей Антонівського залізничного мосту, який вони намагалися відремонтувати. А також ліквідовано одну одиницю альтернативного флоту — баржу, за допомогою якої вони намагалися доставляти озброєння та техніку ", — пояснили в ОК "Південь".

Продірявлене "суденце" знищено разом із навантаженою військовою технікою та супровідним персоналом.

"Загалом підтверджені втрати ворога становлять 62 солдати та 5 одиниць броньованої техніки", — додали в Оперативному командуванні.

У соціальних мережах українці показують, чому ЗСУ практично непереможні – адже вони мають засоби для того, щоб "закидати ворога квітами" (півонами).

ЗСУ "закидають ворога квітами"

Крім того, у хід йде "страшна сила" – краса.

"Таємна зброя" ЗСУ

Нагадаємо, що напередодні ЗСУ відправили "в гості до кобзону" 33 окупанти.