Війна — день 207: ЗСУ звільняють Україну, розкриваються нові звірства окупантів

Читать на русском
Автор
29732
Війна в Україні — день 207 Новина оновлена 19 вересня 2022, 03:59
Війна в Україні — день 207. Фото Телеграф

Оперативно про головне 18 вересня

Широкомасштабне вторгнення рф в Україну триває вже 207 днів. Українські сили оборони продовжують крок за кроком звільняти рідну землю, зокрема від загарбників було повністю зачищено Куп’янськ (Харківська область). Окупанти продовжують атакувати у напрямку Бахмута, також російський флот активізувався у Чорному морі. Крім того, у звільненому Ізюмі на Харківщині продовжують знаходити жахливі знахідки, які підтверджують звірства росіян під час окупації. Президент України Володимир Зеленський порівняв армію рф з нацистами.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 18 вересня, але оперативніше інформацію можна отримувати в нашому телеграм-каналі за цим посиланням.

Трансляція подій 19 вересня ведеться у матеріалі за посиланням — Війна — день 208: ЗСУ готуються до нового наступу, а в тилах росіян вибухи

23:00 Президент США Джо Байден заявив лідеру Китаю Сі Цзіньпіну про ризик припинення "американських та інших" інвестицій у КНР у разі порушення Пекіном санкцій проти росії.

22:00 В окупованому Мелітополі шляхом підриву вбито одного з колаборантів-поліцейських.

21:00 Одна людина загинула та вісім отримали травми внаслідок негоди у м.Бурінь Конотопського району Сумської області у неділю, повідомив Сумський голова обласної військової адміністрації Дмитро Живицький.

20:10 У Мелітополі пролунав потужний вибух, повідомляє мер міста Іван Федоров. "За попередніми даними, спрацювала вибухівка прямо у центрі міста — в одному з дворів на вулиці Ярослава Мудрого", — повідомив він.

19:00 Збройні сили України закріпилися на лівому березі р. Оскол у східній частині Харківської області, повідомляє Управління стратегічних комунікацій ЗСУ.

18:00 Міністерство закордонних справ Румунії заявило, що вважає неприпустимими заяви екс-очільника Андрія Марги у публічному просторі щодо агресивної війни росії проти України та її наслідків.

17:00 У військових шпиталях росії відмовляються лікувати бойовиків-"добровольців", поранених в Україні, повідомляє ГУР Міноборони України.

16:00 Детективи Національного антикорупційного бюро України провели обшуки у Ігоря Коломойського.

15:00 Повідомляється про серію вибухів у Херсоні та Нікополі.

14:20 Ексгумація похованих під Ізюмом жертв російських обстрілів і катувань під час окупації міста триватиме ще близько двох тижнів, тому що захоронень дуже багато, — Ізюмський міський голова Валерій Марченко.

росія вдарила по дамбі у Кривому Розі через невдачі на фронті, вважають експерти британської розвідки.

12:45 Бойовики "ДНР" заявили про обстріл колонії в Оленівці, внаслідок чого загинув український полонений, ще четверо постраждали, — звинуватили у цьому традиційно Україну.

11:20 У прикордонному с. Стрілече Харківського району окупанти влучили з танка по цивільному авто, загинули 2 жінки, — повідомляє голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

10:20 В результаті агресії рф проти України на сьогоднішній день 390 дитини загинули і більше 757 постраждали, — ювенальні прокурори.

Втрати росії в Україні на сьогодні:

Втрати росії в Україні 18.09.2022
Втрати росії в Україні 18.09.2022

09:25 У центрі Краматорська після нічного обстрілу сильно постраждав готель.

Готель Краматорськ після обстрілу 18.09.2022
Готель в Краматорську після обстрілу 18.09.2022

08:10 Нікополь на Дніпропетровщині двічі потрапив під вогонь рф, загорівся ринок, пошкоджені кількадесят будинків, автівки, газоводи та лінії електропередач. Три людини постраждали.

Вночі також обстріляли Миколаїв, постраждала цивільна інфраструктура. Зокрема, одна з лікарень та автогаражний кооператив.

07:20 Зібрали кілька важливих новин на ранок:

  • прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді сказав президентові рф володимиру путіну, що "сьогоднішня епоха — не епоха війни";
  • уряд Німеччини після вагань задовольнив запит України на постачання додаткового артилерійського озброєння, — 18 систем RCH-155 вартістю 216 млн євро; перші з них будуть готові до відправлення не раніше як за 30 місяців;
  • на Запоріжжі обстріляли посланця Папи Римського кардинала Конрада Краєвського, — він доставляв гумдопомогу у села біля лінії фронту, на щастя ніхто не постраждав;
  • Зеленський про повернення Криму: "Немає іншого шансу, просто немає виходу, треба деокуповувати територію. Так може статися, що Крим буде повертатися дипломатичним шляхом";
  • через шторм рф довелося мінімізувати зосередження сил в морі, наразі там лише один ракетоносій з 8 "Калібрами" на озброєнні та 3 великих десантних кораблі.

05:00 Тіла деяких загиблих під Ізюмом людей вдалося ідентифікувати, — Верещук в ефірі телемарафону.

03:00 Окупанти втратили на Півдні за добу 62 військових та 5 одиниць броньованої техніки.

02:00 МЗС Литви закликало негайно надати Україні танки.

01:30 Окупанти обстріляли три громади Сумської області.

00:00 Ворог вдарив по Миколаєву. У місті чути вибухи.

Також повідомляється про вибухи в Нікополі (Дніпропетровська обл.).

Що відбувалося в Україні 15 вересня читайте у трансляції: "Війна — день 204: ЗСУ звільняють Україну, затоплення Кривого Рогу після обстрілу".

А інформація за 16 вересня доступна у зведенні: "Війна — день 205: війська росії тероризують Кривий Ріг і атакують на Донбасі".

Нагадаємо, з даними за 17 вересня можна ознайомитися у матеріалі: "Війна — день 206: ЗСУ продовжують контрнаступ, а у звільнених містах знаходять масові поховання".