"Швидко нічого не станеться": відомий журналіст дав прогноз, коли закінчиться війна

Читать на русском
Автор
6284
Збройні сили України
Збройні сили України

На швидке закінчення війни розраховувати не варто

Повномасштабна війна росії проти України не закінчиться до кінця 2022 року, а може не закінчиться і 2023 року.

Як розповів в інтерв’ю журналісту Дмитру Гордону військовий кореспондент Аркадій Бабченко, противника недооцінювати українцям не варто, хоч певну "психологічну ініціативу" вони вже отримали.

"Швидко нічого не станеться. І цього року війна не закінчиться. Я думаю, що й наступного вона, можливо, не закінчиться", — сказав він.

Водночас він додав, що росія найчастіше має лише одну тактику ведення війни, тоді як українська армія постійно промацує вразливі місця окупантів та користується цим. Крім того, в Україну постійно поставляється нове озброєння, яке дозволяє ЗСУ знаходити нові підходи.

Щодо ситуації на фронтах, то, за словами Бабченка, вона важка і росіяни продовжуватимуть свій наступ і можливо навіть зможуть захопити ще якесь місто на сході України. Однак третьою фазою війни, на його переконання, буде битва за Херсон і ВСУ має всі шанси його звільнити.

"Я думаю, восени, коли почнуться дощі та дороги розв’яжуть, – закінчиться або битва за Херсон, або їхнє просування. І потім, уже ближче до зими, розпочнеться нова фаза. Але це вже буде фаза з іншою зброєю, з іншою кількістю та іншою якістю зброї, яка вже буде в України", — сказав Бабченко.

Як повідомлялося раніше, у ГУР Міноборони вважають, що вирішальний період у війні між росією та Україною настане восени. Втім, там вказують, що бої триватимуть і взимку, хоч і з меншою інтенсивністю.