Україна відзначила 31-річчя Незалежності! Усі головні події дня

Читать на русском
Автор
7400
День Незалежності співпав із півріччям повномасштабної війни проти росії Новина оновлена 25 серпня 2022, 01:26
День Незалежності співпав із півріччям повномасштабної війни проти росії

Українці все одно вшановують свято попри непрості військові реалії

Середа, 24 серпня, стала не лише 182 днем російсько-українського протистояння на полі бою . Це ще й найбільше національне свято для кожного українця — День Незалежності нашої держави . Воєнні випробування багато в чому переінакшили наш погляд на святкування, а також змінили більшість із нас. За пів року повномасштабної війни ми з упевненістю можемо сказати, що готові практично до всього , при цьому будуючи бурхливі плани на майбутнє. Ми отримали чимало шрамів, якими стали Маріуполь, Буча, Сєвєродонецьк, Харків та багато інших українських населених пунктів, атаковані окупантами. Але це навчило нас не здаватися і продовжувати боротьбу, як це століттями досі робили наші предки.

24 серпня для України зазвичай було днем бурхливих святкувань, концертів та військового параду на Майдані Незалежності. Нині ж заходи дуже змінилися — ми можемо розраховувати лише на звернення президента Володимира Зеленського , а також на прослуховування тематично-патріотичних пісень онлайн , які обов’язково зміцнять наш бойовий дух. Проте ми живемо, дихаємо і чекаємо перемоги!

У цьому матеріалі "Телеграф" відслідковує головні події Дня Незалежності-2022, які так чи інакше стосуються нашої країни та її головного свята. Більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому телеграм-каналі за цим посиланням.

23:35 Українці у Тель-Авіві відзначили День Незалежності України.

22:40 Віце-прем'єрка Канади Христя Фріланд привітала народ України з Днем незалежності.

21:20 Збройні сили України докорінно змінили сучасну війну та знову й знову перемагають свого супротивника, заявив Роберт Пітер Бауер, лейтенант-адмірал Королівського флоту Нідерландів, голова Військового комітету НАТО.

20:21 У Нью-Йорку (США) перехрестя на Брайтоні перейменовано на Ukrainian Way, повідомила посол України у США Оксана Маркарова.

19:55 У Британії до Дня незалежності України оркестр шотландських гвардійців виконав у центрі Лондона "Стефанію" Kalush Orchestra.

19:05 Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон під час свого візиту до Києва на День Незалежності заявив про необхідність збільшення Великобританією підтримки України у боротьбі з російським агресором. "Ця війна може закінчитися лише одним способом — Україна переможе. І Великобританія буде поряд з вами", — наголосив Джонсон.

16:54 Знову без анонсу: Борис Джонсон несподівано приїхав до Києва. І повідомив, що Велика Британія надасть нашій країні ще один пакет військової допомоги у розмірі 54 мільйони фунтів стерлінгів.

15:31 У Туреччині вже готуються до відправки в Україну "народні байрактари", гроші на які збирав фонд Сергія Притули, і які турки вирішили просто подарувати нашій країні (на зібрані і невикористані гроші, нагадаємо, волотери купили супутник).

"Наші турецькі друзі зробили нам приємний подарунок до Дня Незалежності і "зашили" байрактари у вишиванку!", — написав Притула.

14:43 Байден оголосив про виділення Україні безповоротного гранту на 2,98 млрд дол. Це найбільший грант із початку вторгнення росії.

"Від імені всіх американців вітаю народ України із Днем Незалежності. За останні півроку українці надихнули світ своєю надзвичайною мужністю та відданістю свободі. Вони були рішучі та сильні перед повномасштабним вторгненням росії в Україну. І сьогодні це не лише свято минулого, а й гучне підтвердження. того, що Україна з гордістю залишається і залишиться суверенною та незалежною державою…з гордістю оголошую про наш найбільший на сьогоднішній день транш допомоги в галузі безпеки: приблизно 2,98 мільярда доларів США у вигляді зброї та спорядження, які будуть надані в рамках Ініціативи сприяння безпеці України", — йдеться у привітанні Байдена.

13:45 Справжній подарунок на День Незалежності — сьогодні Україна отримає від Сполучених Штатів 3 млрд. дол США до державного бюджету у формі безповоротного гранту, повідомляє міністр фінансів Сергій Марченко.

13:25 Президент вшанував пам'ять загиблих захисників України:

Оркестр шотландської гвардії привітав українців із Днем Незалежності піснею "Стефанія":

12:00 Привітання президента Польщі Анджея Дуди:

10:50 Борис Джонсон привітав Україну ефектним роликом.

09:40 Ще одне надихаюче вітання від СБУ:

09:25 Посол США в Україні Бріджіт Брінк привітала українців із Днем Незалежності:

Голова Офісу Президента Андрій Єрмак також привітав українців зі святом: "Ми нікому, ніколи, нічого не віддамо. І завжди повернемося, щоб забрати своє".

09:10 Вийшла промова президента України Володимира Зеленського з нагоди Дня Незалежності 2022:

09:00 Президент Білорусі олександр лукашенко привітав українців з Днем Незалежності, висловив надію, що "сьогоднішні протиріччя" не зруйнують "фундамент щирих добросусідських відносин" білорусів та українців, а також побажав Україні "мирного неба".

Привітання лукашенка з Днем Незалежності України 2022
Привітання лукашенка з Днем Незалежності України 2022

08:10 Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний також опублікував привітання до Дня Незалежності:

Тим часом Повітряні сили ЗСУ привітали українців "демілітаризацією" російського вертольота вночі на східному напрямку.

07:30 Мер Києва Віталій Кличко опублікував привітання з Днем Незалежності:

07:00 Пошуковик Google традиційно привітав українців із Днем Незалежності святковим дудлом — головною картинкою у пошуковій системі. Цього року ілюстрацію для нього створила харківська художниця Ольга Штонда. У поясненні до самого дудла представники компанії наголосили, що цього року свято має для українців особливе значення, оскільки Україна продовжує боротися проти російського вторгнення.

Дудл від Google до Дня Незалежності України
Дудл від Google до Дня Незалежності України

06:00 Першим зі святом Україну встиг привітати добрий друг нашої країни, британський прем’єр-міністр Борис Джонсон. До речі, його резиденцію у Лондоні спеціально прикрасили жовтими та синіми квітами напередодні нашого Дня Незалежності.

Джонсон вітання Україні до Дня незалежності 2022
Резиденція Джонсона у Лондоні

На жаль, не такими приємними "подарунками" відзначилися російські окупанти. Після півночі 24 серпня ворог обстріляв ракетами Запорізьку область, а також підло вдарив по Дніпропетровщині. Без "прильотів" та навіть пожеж обійтися, на жаль, не вдалося.

Дніпро вибухи пожежа 24.08
Пожежа після вибухів у Дніпрі