Залишив місто без оборони: мер прифронтового міста попався на крадіжці грошей для війська

Читать на русском
Автор
4887
Досудове розслідування триває
Досудове розслідування триває

Чиновник привласнив понад 360 тисяч гривень

Представники правоохоронних органів Донецької області оголосили підозру меру міста Костянтинівка. Посадовця обґрунтовано підозрюють у заволодінні коштами, які призначалися для діяльності військових. Як результат, населений пункт залишився без оборони від противника.

Як передає "Телеграф", відповідну інформацію у суботу, 20 серпня, повідомив пресцентр Офісу генпрокурора, відзначивши, що вказана особа, користуючись своїм службовим становищем, заволоділа чужим майном.

У рамках слідства було встановлено, що у перші місяці 2022 року, очільник міста Костянтинівка, де на систематичній основі ведуться активні бойові дії з росіянами, замість виконання завдань з оборони міста, заволодів коштами, які на неї виділялися.

Міському голові Костянтинівки та керівнику місцевого комунального підприємства повідомили про підозру
Олег Азаров

Мер, заручившись підтримкою керівника одного з тутешніх комунальних підприємств, не здійснив жодних будівельних робіт із облаштування захисних об’єктів навколо міста. Крім того, привласнив бюджетні кошти міської ради на загальну суму у понад 363 тисяч гривень. Після чого підозрювані розпорядились ними на власний розсуд.

Досудове розслідування триває. Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як в Івано-Франківській області СБУ викрила депутата облради та його помічницю у привласненні грошей для Збройних українських сил. Ділки під виглядом гуманітарної допомоги ввозили на територію України автомобілі з-за кордону, після чого продавали їх цивільним особам.