ЗСУ 100% звільнять Херсон: генерал назвав термін

Читать на русском
Автор
19208
Дмитро Марченко
Дмитро Марченко

Генерал дав втішний прогноз на кінець поточного року

Вже до кінця 2023 року Збройні українські сили планують здійснити успішний контрнаступ, в рамках якого відвоюють у росіян тимчасово окупований Херсон, а також закінчити активну фазу бої на фронті.

Відповідну інформацію у своєму інтерв'ю для видання "РБК-Україна" оприлюднив генерал-майор Дмитро Марченко, відповідаючи на запитання журналіста щодо подальших військових завдань, які Україна планує успішно реалізувати вже до кінця поточного року.

"Херсон – 100%. Тобто звільнення Херсона та закінчення активної фази ведення війни, а потім уже відбуватимуться якісь локальніші військові дії. Але до кінця року ми маємо закінчити основну фазу цієї війни", — пояснив він.

Що стосується питання щодо того, скільки може тривати війна в Україні, то Марченко брати на себе відповідальність і давати таки прогнози не став. Проте відзначив, що, якщо Україна все ж отримає все обіцяне потужне озброєння, то весною наступного року у українців буде шанс відсвяткувати перемогу.

"Я не хотів би братися за прогнози. Але якщо в нас буде та кількість озброєння, яка нам була обіцяна, яка нам потрібна, то, гадаю, навесні наступного року ми святкуватимемо перемогу",- підсумував він.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як генерал Микола Маломуж прокоментував ймовірність повернення окупованого Херсону та пояснив, що для цього важливого кроку повинна зробити Україна.