Вибухи у Новофедорівці: з'явилася реакція влади України

Читать на русском
Автор
12002
З Сакського району після вибухів у Новофедорівці оголосили евакуацію
З Сакського району після вибухів у Новофедорівці оголосили евакуацію. Фото telegraf.com.ua

Українські політики зраділи "демілітаризації" військової бази росіян

Вибухи на військовій базі росіян у Новофедорівці, що знаходиться поблизу Сак в тимчасового окупованому Криму, не залишилися без уваги з боку української влади. На них, зокрема, відреагували голова Офісу президента Андрій Єрмак та міністр реінтеграції тимчасового окупованих територій Ірина Верещук.

Обидва політики не підтвердили, що Україна має відношення до вибухів, водночас їхні публікації можна розглядати як натяк на те, що Україна, як мінімум, радіє знищенню військової бази російських окупантів.

Так, у власному Telegram-каналі Єрмак лаконічно написав: "Український південь особливо прекрасний у серпні".

А Ірина Верещук у власному каналі привітала кримських татар, караїмів та кримчаків з Міжнародним днем корінних народів і нагадала, що Крим — це Україна.

Тим часом радник голови Офісу президента Олексій Арестович пожартував про звичку росіян курити у непризначених для цього місцях і відмітив, що ворожа армія з цими вибухами рухається по алфавіту.

"Російська звичка курити біля "бавовни" врешті-решт їх погубить. Що характерно – за алфавітом йдуть: Б-Бєлгород, В-Воронеж, К-Курськ, К-Крим. К-Кремлю приготуватися?", — написав Арестович у власному Telegram.

Нагадаємо, що вибухи в Новофедорівці прогриміли вдень 9 серпня. Місцеві жителі майже одразу після цього повідомили, що палає військова база росіян, яка знаходилася у селищі. Це підтверджували й відео з місця подій. Тим часом Міноборони росії заявило, що на аеродромі "Саки" здетонували кілька авіаційних боєприпасів, але російська техніка та люди нібито не постраждали. Ця інформація суперечить даним надзвичайників, які заявили як мінімум про трьох постраждалих. Примітно, що деякі ЗМІ писали, що вибухи в Новофедорівці почалися після того, як туди прилетіло сім ракет. Пізніше головний колаборант Криму Сергій Аксьонов зазначив, що внаслідок вибухів одна людина загинула, а ще п'ятеро отримали поранення. При цьому він технічно уникнув питання про те, що ж все-таки відбулося у Новофедорівці, зазначивши, що російське Міноборони "точно дасть правдивий коментар".