Буде ще важче: Курт Волкер оцінив, скільки в Україні триватиме війна

Читать на русском
Автор
10949
Курт Волкер дав невтішний прогноз
Курт Волкер дав невтішний прогноз. Фото Відкриті джерела

Дипломат оцінив наскільки затягнеться російське вторгнення

Українців чекають непрості осінь та зима через економічну кризу внаслідок війни з росією. Але після зими в Україні ситуація буде тяжкою, упевнений американський дипломат Курт Волкер.

Ексспецпредставник Держдепу США з питань України висловив думку, що "надскладні часи" для нашої країни ще не настали. Після зими він очікує наступного етапу воєнних дій — навесні та влітку 2023 року буде тривати війна.

Волкер також зазначив, що зима буде складною для всіх – Європи, України та навіть росії. Європа переживатиме проблему вартості енергоносіїв. Нагадаємо, частина країн зменшили використання російського газу, а частина виявилися від постачання з росії зовсім.

У цьому Волкер пообіцяв продовження підтримки США. Він зазначив, що Україну підтримують як демократи, так і республіканці, а також Конгрес та американська спільнота, і це показує, що підтримка з боку США навряд чи ослабне. "Достатньо великі кошти зарезервовані до кінця цього фіскального року і наступного", — зазначив Волкер, пообіцявши як військову, так і гуманітарну допомогу.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що Україна отримує озброєння від США поки що на безкоштовній основі, але з початком ленд-лізу за частину техніки доведеться платити за умовами позики — працювати він почне не раніше осені.