Війна - день 165: росіяни вдарили ракетами по містах заходу та центру України

Читать на русском
Автор
19072
Війна в Україні триває вже 165 днів
Війна в Україні триває вже 165 днів

Оперативно про головне за 7 серпня

:В Україні триває 165-й день від початку повномасштабного російського вторгнення. Окупанти продовжують робити спроби просунутися на Донецькому напрямку, хоч і перекидають війська до Херсона, щоб не допустити успішного контрнаступу українських захисників. Однак навіть знаходячись в окупації, українці продовжують чинити опір, влаштовувати вибухи на захоплених росіянами об’єктах та ліквідувати колаборантів. ВСУ тим часом продовжують систематично знищувати російські командні пункти та склади з боєприпасами, позбавляючи окупаційних сил можливостей вести бойові дії.

У цьому матеріалі "Телеграф" інформує про головні події, що відбулися 7 серпня, проте більш оперативно інформацію можна отримувати у нашому телеграм-каналі за цим посиланням.

23:00 Повітряні сили ЗСУ інформують про наслідки ракетного удару по Вінниччині: "На жаль, маємо прильоти кількох ракет по військових об’єктах у Вінницькій області. Є постраждалі. Тип ракет встановлюють відповідні служби. З’ясовуються причини збою системи оповіщення про ракетну небезпеку".

22:00 Зеленський заявив, що проведення росією псевдореферендумів на окупованих територіях унеможливить будь-які переговори.

21:00 У низці міст і областей України пролунали вибухи.

20:00 Окупанти в паніці: ЗСУ почали використовувати незвичайні ракети.

19:00 ЗСУ відбили наступ окупантів одразу на декількох напрямках, повідомляє Генштаб.

  • Слов’янський напрямок. Неподалік Вірнопілля окупанти намагалися вести штурмові дії. Українські воїни придушили цю недолугу спробу та відкинули ворога назад.
  • Краматорський напрямок. Штурмовими діями ворог намагався покращити тактичне положення поблизу Верхньокам’янського, успіху не мав, відійшов.
  • Бахмутський напрямок. Противник вів наступальні та штурмові дії в районах населених пунктів Бахмут, Зайцеве, Яковлівка та Вершина, успіху не мав, відійшов. Поблизу Кодеми тривають бойові дії.

18:00 В Україну приїхала ще одна голлівудська зірка – американська актриса Джесіка Честейн.

17:00 Amnesty International вибачилася перед Україною, але дуже дивно.

16:00 Обстріли Запорізької АЕС: Зеленський придумав, як покарати росію.

15:00 Російські канали опублікували дані, що херсонського колаборанта Сальдо міг отруїти новий повар, якого привела прибиральниця.

Тим часом одесити стабільно ігнорують попередження про заміноване море та купаються.

Пляж в Одесі 07.08.2022
Пляж в Одесі 07.08.2022

14:00 Трибунал з військової агресії путіна проти України буде створено протягом кількох місяців, і вже до кінця року може бути його проєкт. Разом із путіним на лаву підсудних можуть сісти шойгу, мєдведєв, патрушев та інші особи, які ухвалювали рішення про вторгнення. Таку заяву зробив віце-президент ПАРЄ Олександр Мережко.

13:00 У Повітряних силах пояснили, чому не вдається ефективно захищати від обстрілів Харків та Миколаїв: "Прифронтові міста страждають передусім через реактивну та ствольну артилерію. Через неї так само вмикається сигнал повітряної тривоги, і люди це теж сприймають за ракетний обстріл, хоча це обстріл реактивною артилерією, проти якої, на жаль ППО – безсила", — пояснює речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Протистояти таким обстрілам треба на землі, громити противника там, звідки він завдає цих ударів. Для цього зокрема потрібне посилення озброєння від міжнародних партнерів.

11:00 Останнім часом російська армія по 30-50 разів обстрілює Україну за добу. Найбільше страждає від атак ворога Донецька область. Єдина область, куди не прилітало ще з початку війни, — Чернівецька, каже перший заступник голови МВС Євген Єнін.

09:45 Втрати росії в Україні на сьогодні:

Втрати росії в Україні 07.08.2022

09:10 З порту Чорноморськ вийшло одразу три судна: танкер Mustafa Necati, балкери Star Helena та Glory. Крім того, з одеського порту вийшов балкер Riva Wind, — повідомляє "Думська". На борту Star Helena – 45 тисяч тонн соняшника, а Glory вирушив у рейс із 66 тисячами тонн кукурудзи.

На сьогодні внаслідок агресії рф проти України загинула 361 дитина, ще понад 703 постраждали.

Президент Володимир Зеленський опублікував вітання з Днем Повітряних сил ЗСУ:

08:20 Вночі росіяни обстріляли Криворізький та Нікопольський райони Дніпропетровщини, у Марганці пошкоджено близько 50 будинків, є двоє поранених. Один із них знаходиться у лікарні.

07:15 Кілька важливих новин на ранок:

  • збройні сили російської федерації розгортають в Білорусі додаткові сили і засоби протиповітряної оборони, — Генштаб ЗСУ.
  • ніч під звуки вибухів вже майже традиційно пройшла у Харкові, Миколаєві, та Нікопольському районі;
  • окупанти заявляли про захоплення Пісків на Донеччині, але ті досі під контролем ЗСУ, — експерти американського Інституту вивчення війни;
  • війна в Україні триватиме мінімум до літа 2023, надважкі часи попереду, — колишній спецпредставник США Курт Волкер;
  • на наступному тижні на зерновому коридорі запрацює порт "Південний".

05:00 Минулої доби в зоні Оперативного командування "Південь" знищено 72 окупанти, 4 зенітно-ракетні системи С-300 та іншу бойову техніку противника.

03:00 Британське видання The Times назвало "пропагандистами путіна" міжнародну правозахисну організацію Amnesty International, яка звинуватила ЗСУ у тому, що вони нібито прикриваються мирним населенням

01:00 Росіяни здійснили обстріли в напрямку міста Марганець, смт Червоногригорівка, повідомляє голова Нікопольської РВА Євген Євтушенко.

00:00 У Грузії опозиція пропонує запровадити візи для росіян та білорусів.

"Ісламський Джихад" випустив по Ізраїлю вже 350 ракет.

Інформацію за 4 серпня можна прочитати у зведенні за четвер: "Війна — день 162: "вогневий вал" на Донбасі, нова загроза Харкову та Миколаєву".

Що сталося 5 серпня в Україні та світі можна дізнатися у нашій статті за п’ятницю: "Війна — день 163: подвійна ситуація на Донбасі, Україна проти Amnesty International".

А дані за 6 серпня доступні у матеріалі: "Війна — день 164: битва за Донбас, ядерний терор росії".