росія просувається на сході та отримує на півдні: свіжі карти боїв в Україні

Читать на русском
Автор
9640
Українські військові не дають окупантам попуску
Українські військові не дають окупантам попуску. Фото twitter.com/GeneralStaffUA

Ворожі атаки призводять до розрухи

На 27 липня російським військам вдається трохи просуватися на околицях Бахмута. Після повідомлень про просування після двох місяців атаки в районі Новолуганського, в Інституті вивчення війни (ISW) зазначають, що бої продовжуються і на південь, і на схід від Бахмуту, і є захоплення територій на північний схід.

В ISW також зазначили, що атаки росіяни проводили на північний захід від Ізюму та на південний захід від Донецька в районі кордону із Запорізькою областю. На півдні України ситуація інша, ворог хоч і атакував на північному заході області, але одержує відчутні удари по логістиці.

Карта бойових дій в Україні 27 липня 2022
Карта боїв в Україні

Схід України

Слов’янськ

Окупанти знову намагалися атакувати Богородичне, безуспішно. Ворог намагався проводити розвідку в районі Чепіля — населений пункт на північ від Слов’янська та Ізюму у бік Харкова. Це може означати спробу забезпечити тил операцій на лінії Ізюм-Слов’янськ.

Також в ISW прокоментували заяву українського Генштабу про віддзеркалення атаки в районі природного парку "Святі гори". На думку аналітиків, це може означати кілька варіантів: перетин Сіверського Дінця росіянами (малоймовірно), перетин українськими військовими Дінця зі вступом у бій з військами Росії, наступальні дії Росії поблизу парку.

Бахмут

Кадри з геолокацією показують, що окупанти захопили Берестове практично знищивши населений пункт і пошкодивши трасу. Дослідники припускають, що українські сили могли провести контрольований відхід із району. З Берестового росіяни можуть наступати у бік Соледара чи штурмувати Бахмут. Біля Соледара також тривають бої.

З півдня росія просувається — з’явилися нові підтвердження захоплення росією Вуглегірської ТЕС. Бої йдуть у Семигір’ї.

Південний захід Донецької області

Окупанти намагалися атакувати Благодатне та Павлівку. Аналітики зазначають, що Благодатне вже було в районі російської окупації, що може означати контратаку українських військових у цьому районі. Ворог також атакує у бік Авдіївки.

Карта бойових дій Донбас 27 липня 2022
Карта боїв на сході

Харків

Триває обстріл Харкова та області. Окупанти намагаються утримати кордони.

Карта бойових дій Харків 27 липня 2022
Карта боїв навколо Харкова

Південь України

Ракетні та артилерійські обстріли в регіоні продовжуються, але ворог концентрується на обороні позицій. Було зроблено спробу прориву росіянами на північному заході області, ймовірно, окупанти намагаються відтіснити українські позиції на річці Інгулець. Тим часом, українські військові продовжують відпрацьовувати за складами боєприпасів окупантів. Після пошкодження трьох мостів до Херсона ворог намагався налагодити понтонну переправу.

Карта бойових дій Херсон 27 липня 2022
Карта боїв на півдні

Згідно з останніми даними, українські військові звільнили на півдні України два населені пункти — Андріївку та Лозове. Також повідомляється про знищення однієї з основних транспортних магістралей до Херсона — Антонівського мосту, але поки що невідомий його точний стан після обстрілу в ніч проти 27 липня.