Війна — день 147: окупанти націлилися на 2 міста на Донбасі, поки путін шукає зброю в Ірані

Читать на русском
Автор
17078
Війна в Україні — день 147
Війна в Україні — день 147

Оперативно про головне за 20 липня

Протягом 147 днів українські сили оборони борються із російськими військами, які у лютому повномасштабно вторглися до нашої країни. Російські окупанти продовжують атаки на різних ділянках фронту, але українські військові більшість із них успішно відбивають. Загарбники перед потенційним штурмом Слов’янська вирішили захопити Сіверськ та Бахмут. Через невдачі на передовій росія продовжує ракетний терор, зокрема були обстріляні Одещина та Нікополь, по якому окупанти били з артилерії. Президент росії володимир путін приїхав до Ірану з робочим візитом. За інформацією ЗМІ, кривавий диктатор хоче домовитися з Іраном про постачання бойових БПЛА.

У цьому матеріалі "Телеграф" інформує про головні події, що відбулися в Україні та світі 20 липня. Більш оперативно інформацію можна отримувати у нашому телеграм-каналі за цим посиланням.

23:00 "Є успіхи": Зеленський натякнув на отримання Україною ще однієї найважливішої зброї.

22:00 Держдеп США відповів на гучну заяву лаврова на адресу України.

21:00 Будуть ще HIMARS, і не тільки: оголошено про нову військову допомогу Україні.

20:00 США разом із союзниками виділяють Україні понад 20 РСЗВ HIMARS, з них 12 уже передано. Про це заявив представник Міноборони США на брифінгу. Також стало відомо, що Міноборони Литви має намір передати Україні додаткові бронетранспортери M113 та M577, а також боєприпаси.

19:00 "Бують допити, а декого б'ють": український лікар розповів, що відбувається в окупації.

18:00 ЄС затвердив сьомий пакет санкцій проти росії.

17:00 Екс-посол Мельник порадив німецькому політику засунути голову в морозилку: кому і за що дісталося.

16:00 США дадуть Україні ще 4 РСЗВ HIMARS. Про це заявив глава Пентагону.

15:00 Кредитори України пішли їй назустріч: прийнято найважливіше рішення щодо боргу країни.

14:00 Завдання "спецоперації" змінилися: лавров зробив гучну заяву щодо України.

13:00 Ситуація вже змінилась: експерт розповів, як могутня зброя ЗСУ вплинула на війну.

12:00 Подруга путіна? Навколо нової глави МЗС Бельгії розгорається гучний скандал через відвідини Криму.

11:00 Окупанти готуються закрити для проїзду Антонівський міст у Херсоні. До такого кроку їх підштовхнули ЗСУ, які виконують операцію зі знищення скупчень російських військ у цьому районі.

Антонівський міст Херсон підірвано 20.07.2022
Вибух в районі Антонівського мосту

Харків під обстрілом — на Салтівці вбили трьох людей, серед них — підліток.

10:00 Повідомляється про знищення в окупованому Лазурному на узбережжі Чорного моря сучасної станції радіолокації росіян 48Я6-К1 "Полет". Цікава деталь — вона знаходилася за 100 км від позицій ЗСУ в області.

Лазурне - знищена станція радіолокації 20 липня
Сгорілий "Подлет"

Генштаб ЗСУ опублікував нові дані про втрати російської армії в Україні на ранок 20 липня. Плюс 200 двохсот за добу! То тримати, наші захисники!

Втрати росії в Україні на 20 липня

8:45 На Миколаївщині вночі, 20 липня обстріляли Баштанську і Березнегуватську громади, повідомив очільник ОВА області Віталій Кім. Загорілося поле, в смт Березнегувате через ракетний обстріл пошкоджено вісім житлових будинків. З-під завалів врятовано дві людини. Також приблизно в цей час під ворожий обстріл потрапили об'єкти інфраструктури та житлові будинки в селах Калуга та Висунськ. Інформація про постраждалих уточнюється.

7:00 Головне з даних Генштабу ЗСУ:

  • бойові дії продовжуються у напрямку Івано-Дар'ївки, Берестового, Вершини, Новолуганського,
  • ворог провів розвідку боєм районі Новоселівки Другої та наступ у напрямку Микільського, успіху не мав, відійшов.
Зведення Генштабу ЗСУ 20 липня
Зведення Генштабу ЗСУ 20 липня

росія хоче захопити Донецьку область до 11 вересня, щоб провести спільний псевдореферендум на окупованих територіях разом із російськими виборами, вважають в Інституті вивчення війни. Аналітики сумніваються у тому, що це вдасться. За майже 2 місяці до цієї дати на 20 липня карта бойових дій в Україні виглядає так:

Карта бойових дій в Україні 20 липня
Карта боїв в Україні

5:00 ЗСУ знову "натякнули" окупантам, що в Херсоні їм не раді. Так місцеві телеграм-канали повідомляють про удари по Антонівському мосту, що сполучає місто з лівим берегом Дніпра.

3:00 ЄС має намір пом'якшити санкції проти деяких російських банків. На цей крок країни Європи можуть піти через критику з боку африканських держав, які вважають, що санкції призвели до проблем у торгівлі продуктами харчування.

1:00 Українські військові успішно ліквідували цілу групу російських найманців із сумнозвісної ПВК "Вагнера"

00:00 Російські окупанти минулого вечора завдали ракетного удару по Одеському району, де влучили у сміттєзвалище та складське приміщення. Внаслідок прильоту там сталася пожежа, повідомили у місцевій РДА.

Важлива інформація за 17 липня доступна у зведенні за неділю: "Війна — день 144: окупанти готують масштабний наступ на Донбасі та тероризують українські міста".

Що сталося 18 липня в Україні та світі можна дізнатися у нашій статті за понеділок: "Війна — день 145: бої на Донбасі, гучні звільнення від Зеленського".

З головними новинами за 19 липня можна ознайомитись у матеріалі за вівторок: "Війна — день 146: Рада звільнила Баканова, а окупанти "вогневим валом" штурмують Донбас".