Зеленського просять скасувати скандальний законопроєкт, яким мобілізованих до ЗСУ позбавили зарплати

Читать на русском
Автор
29035
Мобілізованим військовим влада хоче лишити тільки одну зарплату
Мобілізованим військовим влада хоче лишити тільки одну зарплату. Фото censor.net

Авторкою документа є не менш скандальна нардепка Галина Третьякова

Українці звернулися до президента України Володимира Зеленського з проханням скасувати закон, за яким у мобілізованих до лав ЗСУ забиратимуть середньомісячну зарплату за основним місцем роботи.

Про це йдеться у тексті петиції, опублікованій на офіційному сайті Офісу президента. Станом на 13 липня підпис під нею поставили 7249 громадян України з 25 тисяч необхідних голосів для розгляду звернення.

"Прохання відправити на доопрацювання закон №7251 або повністю ветувати цей закон. Особливо поправку про збереження заробітної плати та робочого місця для мобілізованих по трудовому договору", — йдеться у тексті звернення.

Автор звернення вважає, що ухвалений Верховною Радою закон прямо суперечить конституції України, а також є антинародним та таким, що порушує права мобілізованих. Наголошується, що це рішення може призвести до втрати бажання серед призовників добровільно йти до військкомату й відіб'є бажання захищати батьківщину.

Ба більше, автор вказує, що вступ у силу цього закону викличе негативний суспільний резонанс, який призведе до серйозних репутаційних втрат у першу чергу скандальної нардепки від "Слуги народу" Галини Третьякової, яка і є автором цього документа.

Нагадаємо, що таку негативну реакцію викликали поправки, які Верховна Рада внесла у Кодекс законів про працю, зокрема у частині, де призваним на військову службу гарантувалося отримання середньомісячної заробітної плати та робочого місця. Після того, як закон вступить у дію, мобілізовані право на зарплату втратять, але повернутися на робоче місце зможуть. Авторка Третьякова вважає, що таким чином буде зняте навантаження з роботодавців, а призвані до лав ЗСУ й так отримуватимуть гроші від держави.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що шляхом петицій українці домоглися від влади запровадження іспиту для отримання громадянства України, а також того, що жителі країни-агресора РФ не зможуть вільно в’їхати до України і повинні будуть отримувати візи.