Стало відомо, скільки українських бійців вважаються зниклими безвісти

Читать на русском
Автор
8439
Українці ціною свого життя захищають землі Батьківщини
Українці ціною свого життя захищають землі Батьківщини

Більшість військових зі списків безвісти зниклих перебувають у російському полоні

Під час запеклого протистояння російському ворогу, яке триває вже 138 днів поспіль, в Україні офіційно визнали безвісти зниклими вже 7200 осіб. Серед них військовослужбовці Збройних сил, Служби безпеки, Національної гвардії та Держприкордонслужби.

Відповідну інформацію у понеділок, 11 липня, повідомив уповноважений по особах, які зникли безвісти за особливих обставин Олег Котенко, відзначивши, що наразі переважна більшість військовослужбовців, які зазначені безвісти зниклими, знаходяться у полоні окупантів, — пише "Громадське".

"Якщо ми говоримо про військових, то розуміймо, хто такі військові. Є ЗСУ, є Нацгвардія, є прикордонники, є СБУ, і це різні інституції. Вони не входять в цифру, яку дає ЗСУ", — пояснив він.

Також Котенко наголосив, що Україна робить усе можливе, аби ці люди потрапили до списків на обмін і повернулися на Батьківщину, мовляв, той випадок, коли стовідсотково відомо, що безвісти зниклі — живі.

Нагадаємо, що раніше Котенко повідомляв, що у списках зниклих безвісти за особливих обставин налічується 6720 осіб, 90% з яких — це українські захисники. За його словами, в умовах війни, вкрай важко достеменно перевіряти інформацію, котра розповсюджується обома сторонами військового конфлікту.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як президент України Володимир Зеленський прокоментував ситуацію на фронті, відзначивши, що наразі українським героям, які перебувають у найгарячіших точках ведення бойових дій дуже важко. За словами українського лідера, Збройні сили України втрачають вп'ятеро менше бійців, аніж зс росії.