Війна — день 122: ЗСУ пішли на прорив під Херсоном, росія відповіла півсотнею ракет

Читать на русском
Автор
32485
Війна в Україні, день 122-й
Війна в Україні, день 122-й

Оперативно про головне за 25 червня

Упродовж 122 днів українські війська ведуть запеклі бої з російськими окупантами. Найскладніша ситуація для ЗСУ на Сєвєродонецькому напрямку, де наші війська відступають зі зруйнованого міста, щоб зайняти вигідніші для оборони рубежі. У Міноборони України зробили з цього приводу важливе оголошення, а США оцінили ситуацію в регіоні. Бої на Донбасі тривають, і подекуди загарбники мають успіх, а на півдні країни ЗСУ зуміли вибити росіян з укріплених позицій на одному із напрямків. Українська розвідка вважає, що росія за допомогою терору на території Білорусі може втягнути олександра лукашенка у війну.

У цьому матеріалі "Телеграф" інформуватиме про головні події, що відбулися в Україні та світі 25 червня, але більш оперативно інформацію можна отримувати у нашому телеграм-каналі за цим посиланням.

23:00 У Харкові лунають вибухи. Місцеві ЗМІ пишуть про прильоти декількох ракет.

22:00 Внаслідок ракетного удару росіян по місту Сарни Рівненської області зруйновано СТО та ще одне цивільне підприємство по роботі з автотехнікою. Загинуло троє людей, ще четверо поранено, двоє — важко. Під завалами можуть лишатися люди.

21:00 Російські окупанти, попередньо з території Білорусі, завдали ракетних ударів по Рівненській області. Одна з ракет влучила у м.Сарни, є поранені.

Також два ракетні удари по області. Прилетіло до об'єктів цивільної інфраструктури. Там попередньо без жертв, повідомив начальник Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль.

20:00 ЗСУ відбили кілька штурмів, ворог закріплюється у Сєвєродонецьку.

19:00 На зустрічі в москві лукашенко зробив гучну заяву про Литву та війну, а путін пообіцяв йому ракети.

18:00 Окупанти завдали удару по ядерній установці "Джерело нейтронів" у Харкові. Є пошкодження.

17:00 Молдова підтримає санкції ЄС проти росії: медведєв уже влаштував істерику.

16:00 У тимчасово окупованому Маріуполі росіяни взяли в полон не лише захисників міста, а й сотні медиків.

15:00 Молдова має намір приєднатися до санкцій ЄС проти росії, заявив речник молдавського парламенту Ігор Гросу.

Зеленський призначив нових послів України в Таджикистані та Новій Зеландії. Послом України в Новій Зеландії став Василь Мирошниченко, який за сумісництвом також обіймає посаду посла в Австралії (указ № 445). Українське посольство в Таджикистані очолив Валерій Євдокимов (указ № 444).

14:00 Київська обласна військова адміністрація налякала повідомленням про запровадження 7-денної комендантської години з 23:00 26 червня до 05:00 3 червня, — невдовзі повідомлення виправили та оголосили, що це була помилка, насправді обмеження діятимуть лише вночі.

13:00 Володимир Зеленський звільнив послів України у Грузії, Словаччині, Португалії, Ірані та Лівані.

З'явилося відео наслідків обстрілу Десни Чернігівської області, зокрема ракети зачепили пам'ятник героям Другої світової:

12:00 Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний показав на відео, як працюють американські РСЗВ HIMARS.

11:00 Мер Берліна півгодини проговорила відеозв'язку з фейковим Віталієм Кличком, — її не збентежило, що той говорив російською мовою, хоча добре знає німецьку.

Тим часом уже 28 червня вийде нова марка "Укрпошти" із "Мрією".

Марки Укрпошта Мрія

10:00 На Житомирщині випустили близько 30 ракет, пошкоджено військовий об'єкт, є загиблий та постраждалий.

Зранку також намагались атакувати Хмельницьку область. Сили ППО там збили 2 ворожі ракети, — повідомив голова ОВА Сергій Гамалій.

Втрати росії в Україні на сьогодні такі:

Втрати росії в Україні 25.06.2022

09:00 Серед іншого росіяни завдали ракетного удару по Яворівському району Львівської області, дві ракети збили, ще чотири долетіли, — голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Яворівський район на карті України
Яворівщина знаходиться за лічені кілометри від кордонів ЄС та НАТО

08:40 З території Білорусі з літаків та землі було випущено 20 ракет по селищу Десна в Чернігівській області. Відомо про руйнування об'єктів інфраструктури, попередньо без жертв.

Ювенальні прокурори: внаслідок збройної агресії рф в Україні загинули 339 дітей, ще 611 поранено.

07:00 Вночі та вранці серію ракетних ударів було завдано по Житомиру, Дніпру, Десні, Харкові, Миколаєву, Київщині. Дані про постраждалих та руйнування уточнюємо.

06:00 З території Білорусі по Україні запустили ракети, ймовірно з авіації — очевидці повідомляють про гул літаків. Чути вибухи у Київській, Житомирській та Чернігівській області.

Мапа повітряних тривог
Мапа повітряних тривог

05:00 Повідомляється про вибух у Чугуєві на Харківщині, там горить будинок.

04:00 США дадуть Україні 18 патрульних катерів для захисту та контролю Одеси та інших прибережних локацій поблизу міста, повідомили у Пентагоні.

02:00 Підтверджені втрати росіян на півдні України минулої доби становлять 46 військових, великокаліберна 152-міліметрова гармата "Гіацинт", 2 танки Т-72 та 7 одиниць іншої броньованої техніки, повідомляє оперативне командування "Південь".

01:00 За 24 червня росіяни вбили 5 мирних жителів Донбасу: 2 у Райгородці, 2 у Старому Каравані та 1 у Костянтинівці. Ще 4 особи отримали поранення, повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

00:00 У Харкові лунають потужні вибухи.

Зі зведенням новин за середу, 22 червня, можна ознайомитися в нашому матеріалі: "Війна — день 119: тривожні новини зі Сходу, просування ЗСУ на Півдні".

Важлива інформація за четвер, 23 червня, доступна в нашій статті: "Війна — день 120: окупанти варварськи обстрілюють міста, важка ситуація під Сєвєродонецьком".

З головними новинами минулого дня, 24 червня, можна ознайомитись у нашому зведенні за п’ятницю: "Війна — день 121: Україна відступає від Сєвєродонецька, а під Херсоном настав перелом".