росія наступає на Лисичанськ і стягує небезпечну техніку під Ізюм (карта)

Читать на русском
Автор
6352
Окупантів не чекають на українській землі
Окупантів не чекають на українській землі

Ворогам вдалося захопити кілька населених пунктів

Харківська область під ударом окупантів, але основні зусилля ворога спрямовані на те, щоб не допустити українських військових у тил угрупованню російських військ, що наступають на Слов’янськ.

Згідно з повідомленням Генштабу ЗСУ, ворог вишукує слабкі місця в українській обороні на цьому напрямку та намагається покращити тактичне становище. Наступати з Ізюма хоче у бік Барвінкового та Слов’янська.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

Зазначається, що для посилення боєздатності окупанти стягнули в район Ізюма два танкові підрозділи, а на Слов’янському напрямку планують використовувати важкі вогнеметні системи. (Ред. — Серед ВВС відомі "Буратіно", "Сонцепьок" та його модернізації — система залпового вогню калібром 220 мм, потрібна для знищення людей, будівель, легкоброньованих авто).

Напрями атаки від Ізюму
Напрями атаки від Ізюму/ карта DeepStateMaр

Окупанти ведуть наступ у бік Лисичанська, намагаються захопити Сєвєродонецьк та заблокувати шляхи підвезення постачання для військових. На околицях Сєвєродонецька захоплені Лоскутовка, Рай-Олександрівка, йде штурм Сиротиного, ворог готується форсувати Сіверський Донець.

Карта боїв довкола Сєвєродонецька
Атаки на околицях Сєвєродонецька/ карта DeepStateMaр

Ворог наступає на Золоте та Вовчеярівку на Бахмутському напрямку, намагається захопити висоти в районі Берестового, щоб контролювати трасу Бахмут-Лисичанськ. Ворог підтягнув одну батальйонно-тактичну групу у бік Новотошківського, для підтримки наступу.

На півдні Донецької та Запорізької області окупанти обстрілюють українські Сили оборони, на півдні намагаються не допустити контрнаступів ЗСУ. Російські війська розгорнули артпідрозділи — у Генштабі попереджають про ризик штурму у бік Посад-Покровського від Киселівки та у бік Лупаревого від Олександрівки. Мета ворога – вийти на межі Херсонської області.

Раніше "Телеграф" писав, що згідно з картами бойових дій та даними Інституту вивчення війни, у ворога могло вийти просунутися на півдні України. Тим часом на Зміїному острові продовжується знищення техніки росіян.