Допитували і стратили: журналісти з’ясували, як загинув під Києвом фотограф Левін

Читать на русском
Автор
2468
Левін до останнього залишався вірним своїй роботі
Левін до останнього залишався вірним своїй роботі

Чоловік був упевнений, що зробив важливі для перемоги України знімки

Іноземні розслідувачі почали досліджувати деталі загибелі українського фотографа Максима Левіна, який загинув унаслідок російсько-української війни. Як відомо, його разом із військовослужбовцем Олексієм Чернишовим було застрелено у лісі під Києвом. Ймовірно, це стало стратою після проведення детального допиту обох чоловіків.

Такого попереднього висновку дійшли представники організації "Репортери без кордонів", які працювали в Україні з 24 травня до 3 червня. Спеціальні слідчі вивчали всі деталі справи, максимально уважно досліджували перші знімки з місця злочину, а також побували на ньому.

Актуально, поважно, свіжо – читайте наш Telegram

Як відомо, про загибель Левіна стало відомо 2 квітня. Його тіло було виявлено добою раніше. До цього з усіх радарів близьких та знайомих людей фотожурналіст зник ще 13 березня — саме цим числом датована його остання публікація у соцмережі Facebook.

Макс Левін смерть
Машина Макса Левіна

Тіла Максима Левіна та Олексія Чернишова були знайдені у лісі поруч із селом Мощун. За попередніми оцінками, їх, ймовірно, допитували та катували, після чого цілеспрямовано стратили. Випадковим вбивством загибель чоловіків розслідувачі називати не готові.

На це вказує безліч деталей — від спаленого автомобіля самого Левіна до величезної кількості куль (мінімум 14), випущених по машині його друга-військового. Варто зазначити, що у злощасному лісі журналіст опинився, намагаючись дістати свій втрачений безпілотник — той робив знімки, які, вочевидь, Макс Левін вважав дуже важливими для перемоги України. На жаль, це коштувало йому життя.

Макс Левін смерть
Одна з куль, випущених в автомобілі Левіна та Чернишова

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав про те, що брата відомого українського журналіста та політичного діяча Мустафи Найєма — Масі було поранено під час перебування на лінії фронту. Чоловіка ледве врятували, він назавжди залишиться без жодного ока.