Кинули всі сили та застрягли: генерал пояснив "план" росіян на Донбасі

Читать на русском
Автор
5319
segodnya.ua

Українські захисники щоразу ламають усі плани ворога

Російські окупанти стягнули багато живої сили та техніки на український Донбас та планували захопити його, створивши "котли" у кількох районах.

Проте все пішло не так, як було задумано, внаслідок чого загарбники застрягли і почали застосовувати тактику випаленої землі, що видно на прикладі Маріуполя та Сєвєродонецька, – розповів в інтерв’ю "Телеграфу" генерал української армії Микола Маломуж.

За його словами, росія змогла стягнути на Донбас близько 45 тисяч людей — найманці, сили з південних напрямків, примусово мобілізовані жителі Донецької та Луганської областей. Також стягнули військову техніку, застосовують авіацію.

Чесно про війну читайте у нашому Телеграмі

Загарбники вирішили, що зможуть пробити оборону Збройних сил України та створити "котли" в районі Сєвєродонецька та Лисичанська, після чого піти на Слов’янськ, Краматорськ, Бахмут, а потім взагалі захопити весь Донбас.

Цікаво, що терміни "захоплення" вже багато разів переносилися, — спочатку говорили про 9 травня, тепер уже називається термін до 25 червня. І все це завдяки відсічі українських військових, які ламають плани окупантів.

"Всі сили кинуті на цю ділянку фронту. Але, навіть маючи значну перевагу в артилерії, ракетній техніці, авіації, живій силі, окупанти застрягли у міських боях", — наголосив Маломуж.

Він додав, що приклади стертого з лиця землі Маріуполя та оборони Сєвєродонецька кажуть самі за себе.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав, як росія отримує "по зубах" на півдні України.