Зеленський пояснив, чому ЗСУ не йдуть у наступ

Читать на русском
Автор
6306
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський. Фото president.gov.ua

ЗСУ поки не готові до масштабного наступу

У вівторок, 7 червня, на 104-й день повномасштабного вторгнення рф в Україну президент Володимир Зеленський визнав, що наша армія поступається російській в плані техніки.

Про це глава держави заявив в інтерв’ю Financial Times.

Зеленський визнав, що Україна поступається рф в плані техніки, а тому "не здатна наступати" на цей час. Президент зазначив, що збереження життя захисників України є пріоритетом для нього.

"Ми поступаємося у плані техніки, тому ми не здатні наступати. Ми зазнаємо більше втрат, а люди є моїм пріоритетом", — сказав Зеленський.

Крім того, президент України додав, що готовий зустрітися із главою кремля володимиром путіним. Дані переговори будуть можливі, якщо росія відведе війська до кордонів, які були до 24 лютого. Зеленський додав, що це лише проміжний етап, і Україна збирається повернути всі свої території.

Раніше повідомлялося, що Зеленський 6 червня провів велику пресконференцію із журналістами. "Телеграф" зібрав 8 головних заяв з інтерв’ю президента України.

Нагадаємо, скандал зі спікером угорського парламенту Ласло Кевером, який заявив, що Зеленський має "якусь особисту психологічну проблему", набирає нові оберти.