Війна – день 63: ЗСУ контратакують попри тиск окупантів, путін заговорив про переговори

Читать на русском
Автор
10731
Протистояння російським окупантам продовжується
Протистояння російським окупантам продовжується. Фото telegraf.com.ua

Оперативно про головне за 26 квітня

В Україні минув 63-й день протистояння російському вторгненню. Росіяни не припинили ракетні та артилерійські обстріли українських міст та об’єктів інфраструктури, а на тимчасово окупованих росіянами територіях — беззаконня та спроби легітимізувати фейкову владу з числа колаборантів. Тим часом українські військові не тільки б’ють росіян, що намагаються атакувати, і підбивають їх "аналогів_нєт" військову техніку, але й самі переходять у контрнаступ. Десятки країн світу продовжують надавати військову та фінансову підтримку Україні, а США та Великобританія заявили про те, що у їхньому баченні Україна поверне окуповані росією Донбас та Крим. А в самій росії раптово диктатор путін заговорив про мирні переговори з Україною.

У цьому матеріалі "Телеграф" інформував про найважливіші події в Україні та світі за 27 квітня. Оперативна інформація також доступна у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Україна презентувала країнам Заходу план реалізації тиску на росію для забезпечення перемоги цивілізованого світу над кремлівським режимом.

22:00 Кремль готує "референдуми" щодо приєднання окупованого Донбасу до росії.

21:00 Європейська комісія погодилася прибрати на рік усі мита та квоти на український експорт, а також призупинити дію антидемпінгових тарифів.

20:00 У мережі з'явилося відео обстрілу "Міністерства державної безпеки" так званої "Придністровської молдавської республіки". Інцидент, нагадаємо, стався у понеділок, 25 квітня – у будівлю влучили із гранатомета.

19:00 Влада Грузії заявила, що жодного "другого фронту" проти росії країна відкривати не буде і це принципова позиція.

Тим часом, в Україну прибув генсек ООН Антоніо Гутерріш, який напередодні відвідував москву і спілкувався з путіним.

18:00 Окупанти зосередились на двох напрямках: свіжа карта боїв в Україні від британської розвідки.

17:00 "Всі рішення прийняті": путін знову натякнув на ядерний удар по Заходу.

16:00 Окупанти, біжіть! Віталій Кім похвалився справжнім "бандеромобілем".

15:00 Новим куратором відносин із терористичними організаціями "ЛНР" та "ДНР" став перший заступник голови адміністрації президента російської федерації сергій кирієнко.

14:00 Прес-секретар кривавого диктатора володимира путіна дмитро пєсков заявив, що наразі не йдеться про обмін Віктора Медведчука на полонених українських військових.

Також у Кремлі стверджують, що не було жодних конкретних домовленостей щодо залучення ООН та Червоного Хреста до евакуації з Маріуполя.

13:00 Росіяни вигадали нові знущання з людей у Маріуполі: місто перетворюють на гетто, розповіли в мерії.

12:00 У Зеленського тонко пояснили вибухи у росії: Карма та божественне втручання.

Туреччина сподівається, що, можливо, найближчими днями путіну та Зеленському вдасться зустрітися на пропозицію Ердогана.

11:00 У Запорізькій області без світла живуть 22 832 абоненти у 85 населених пунктах, без газу — 65 574 абоненти у 83 населених пунктах.

Австрія та австрійська газова компанія OMV згодні платити за газ у рублях, пишуть ЗМІ з посиланням на канцлера Австрії Карла Нехаммера.

Втрати росії в Україні на сьогодні:

У Херсоні росіяни жорстко розігнали мирний мітинг:

10:00 Українські захисники показали на відео, як розносять окупантів у Запорізькій області.

Британська розвідка спростувала фейки росіян про "знищену ППО та авіацію України".

09:00 Вже 217 дітей загинули внаслідок збройної агресії росії проти України, ще понад 393 постраждали.

Росіяни нанесли повторний удар ракетами по мосту через Білгород-Дністровський лиман під Одесой, зафіксовано його руйнування.

08:00 Арестович стверджує, що війна може затягтись до Нового року.

Вночі росіяни вдарили артилерією по населених пунктах під Кривим Рогом, спалахнуло підприємство, є постраждалий.

07:00 Окупанти просуваються на Донбасі, взяли під контроль населені пункти Заводи, Зарічне та Новотошківське, та зазнають втрат під час раптових авіанальотів українських військових, — Генштаб ЗСУ.

На Запоріжжі побачили ознаки підготовки росіянами "референдуму".

06:00 Карта бойових дій на сьогодні виглядає так:

Карта бойових дій України 27.04.2022

5:00 Понад 40 країн світу після зустрічі на військовій базі "Рамштайн" у Німеччині домовилися про створення контактної групи з питань оборони України, розповів голова Пентагону Ллойд Остін.

3:00 У США не бачать ознак того, що російський диктатор готовий сідати за стіл переговорів з Україною та змістовно обговорювати з нею завершення війни.

1:20 Україна отримає від Британії ракети Brimstone, здатні вражати техніку супротивника на відстані до 60 кілометрів. Постачання можуть відбутися вже до 10 травня

00:00 За добу 26 квітня підрозділи зенітних ракетних військ Повітряних Сил, Сухопутних військ, Десантно-штурмових військ ЗСУ вразили щонайменше сім повітряних цілей:

  • 1 літак (Су-25);
  • 1 вертоліт (Ка-52);
  • 2 крилаті ракети;
  • 3 БпЛА ОТР (імовірно "Орлан-10").

Нагадаємо, що інформація за 24 квітня доступна у трансляції: "Війна — день 60: Україна бореться вже два місяці, а окупанти продовжують обстрілювати мирні міста".

Події російсько-української війни за 25 квітня у матеріалі: "Війна — день 61: росіяни готують ракетами по всій Україні та готують провокацію в Маріуполі".

А про ситуацію в країні за 26 квітня можна прочитати у новині: "Війна – день 62: росіяни тиснуть на Донбасі, а Україна запасається найновішим озброєнням".