Вибили окупантів з села, не знищивши жодного будинку: ЗСУ розповіли, як звільняли Кухарі на Київщині (відео)

Читать на русском
Автор
4745
По селу Кухарі окупанти били нещадно
По селу Кухарі окупанти били нещадно. Фото radiosvoboda.org

Село мало стратегічне значення для окупантів

Київську область звільнили від російських загарбників ще 2 квітня, однак й до сьогодні спливають жахливі подробиці звірств над населенням. Військові, своєю чергою, розповідають, як їм вдалося звільнити населені пункти.

Так, оперативне командування "Захід" розповіло, як звільняли село Кухарі в Іванківському районі.

Свіжі факти та аналітика – правдиво про війну з росією

Зазначається, що Кухарі мали для російської армії стратегічне значення — це був один з основних напрямків просування до Києва. Саме тому вороги знищували село та прилеглі населені пункти майже вщент.

Українські військові розповідають, що у перший день наступу, їм вдалося відбити в окупантів половину села Кухарі, відтіснивши противника до самого краю. Після того наші воїни взяли Слободу — сусідній населений пункт. При цьому зазначається, що українські військовослужбовці вели виключно прицільний вогонь, не використовуючи важкого озброєння. Під час витіснення противників ЗСУ не знищили у Кухарях жодного будинку.

Вороги на два дні окопалися на межі села, однак українська армія прицільним вогнем вибила їх і звідти. Не маловажливу роль у цьому відіграли й місцеві жителі, які помітили окупантів під мостом за селом й повідомили про це військовослужбовців ЗСУ. Ті, своєю чергою, не підвели й вибили противників остаточно.

"Противник застосовував все можливе озброєння включно з авіаційними бомбардуваннями. Військовослужбовці Збройних Сил України вистояли та повернули Кухарі під свій контроль, завдавши противнику нищівного удару", — резюмували у ЗСУ.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що 18 квітня стало відомо, що Збройні сили України звільнили низку населених пунктів на околицях Ізюму.