Невже ти не розумієш, що у країні війна? Шатернікова розповіла, як її розчарував український боксер

Читать на русском
Автор
2299
Аліна Шатернікова
Аліна Шатернікова. Фото instagram.com/pro.boxing.ukraine

Сама Шатернікова під час війни займається волонтерською діяльністю.

Віцепрезидент Національної ліги професійного боксу України Аліна Шатернікова розповіла, що думає про поїздки українських боксерів на бої в росії після того, як путінські війська вторглися в Україну.

Відповідне інтерв’ю колишньої чемпіонки світу з боксу доступне на сайті xsport.ua.

Шатернікова вважає, що українські боксери не їздитимуть у росію на вечори боксу навіть після закінчення війни. Вона також додала, що хотіла б відокремитися від "чорної діри" (росії — Ред.) великою стіною.

"Думаю, що набагато років уперед у нас не буде виїздів боксерів у ту чорну дірку, яка хоче засосати все світло цивілізації. Упевнена, що ні боксери, ні тренери, ні судді – ніхто не братиме участі в їхньому шоу. І взагалі потрібно побудувати по той бік кордону велику стіну", — заявила Аліна.

Також Аліна розповіла, що після початку війни її розчарувало чимало людей, зокрема, один український боксер, який випрошував у неї дозвіл на виїзд з країни для проведення бою в Німеччині. Шатернікова вважає, що спортсмен міг би допомогти країні у скрутну хвилину, і для цього необов’язково їхати на фронт.

"Йшов 10 день війни, мені зателефонував один боксер і попросив допомогти зробити документи на виїзд, адже у нього була пропозиція побоксувати в Німеччині. І це боксер третього рівня, для якого це просто заробіток і не більше. Я його відразу запитую: "Скажи, будь ласка, ресторатори не хочуть розвивати свою кар’єру? Вчителі не хочуть розвивати свою кар’єру?" … Невже ти не розумієш, що зараз війна в країні, чому ти ставиш свої інтереси вище за інтереси країни? Ти ж боксер, а значить воїн, чому ти не хочеш допомогти країні? Не обов'язково воювати, в тилу роботи дуже багато. А він мені говорив про продовження кар’єри…" — розповіла Шатернікова.

Нагадаємо, український боксер Олександр Усик виїхав за кордон для підготовки до бою з Ентоні Джошуа.

Раніше повідомлялося, що литовський боксер із прапором України здобув перемогу у чемпіонському бою.