Росіяни наступають відразу по ряду напрямків: Генштаб назвав найгарячіші точки

Читать на русском
Автор
17593
Українські ССО підривають боєздатність ворога
Українські ССО підривають боєздатність ворога. Фото facebook.com/usofcom

На сході та півдні почалися масштабні бойові дії

Російські війська не припиняють розпочаті напередодні спроби наступу та штурму у Слобожанському та Донецькому районах. На півдні продовжуються бойові зіткнення.

За даними українського Генштабу, у цьому напрямі стягуються сили окупантів.

Слобожанський напрямок

Харків продовжує залишатися у частковій блокаді. Повідомляється, що для забезпечення протиповітряної оборони для наступу вороги перекидають додаткові ракетні дивізіони ЗРК "ТОР" в область. У прикордонні з Харківщиною — Білгородською областю росії розгорнуто зенітні ракетні дивізіони С-400 та С-300. Вони призначені для прикриття пунктів управління та тилових районів окупантів.

У Харківській області на Ізюмському напрямку росармія наступає на лівому березі Сіверського Донця. У цьому напрямку вороги обладнали спеціальні позиції для реактивної та ствольної артилерії.

Донецький та Таврійський напрямок

Настання йде по всій лінії фронту. Основне зусилля ворога спрямоване на прорив української оборони у Донецькій та Луганській областях, повне захоплення Маріуполя. На території Донецької та Луганської областей: знищено 10 танків, 18 броньованих машин та 8 авто, одна артилерійська система, а також міномет противника з розрахунком. У Запорізькій області окупанти поки що стягують сили.

Південнобузький напрямок

Противник намагається вийти на межі Херсонської області і наступає на околиці Олександрівки. Обстріл Миколаєва триває.

Раніше "Телеграф" публікував нові карти бойових дій. Аналітики вважають, що росії не вдасться досягти серйозного успіху, а у Харківській області є шанс відрізати один із каналів постачання техніки окупантів.

У США тим часом підрахували окупантів на українській землі – орієнтовно 76 БТГ уже в Україні, ще 22 – у навколишніх районах рф. Кількість солдатів в одному угрупованні – від 600 до 800.