Обстріли та вибухи у Білгороді: глава української розвідки дав пораду росіянам

Читать на русском
Автор
10308
Глава ГУР України Кирило Буданов
Глава ГУР України Кирило Буданов

Росіянам час звикнути до провокацій російських військових.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майор Кирило Буданов вважає, що росіянам, які живуть в областях біля кордону з Україною, доведеться звикати до вибухів і обстрілів, адже російські військові спеціально обстрілюють свої ж території, щоб звинуватити в Україні в нападі, як це було з вибухами у Білгороді.

Про це Буданов розповів в інтерв’ю видання Spiegel.

"Я розумію, що їм складно визнати, що вперше з 1943 року відбуваються напади на російську територію. Але вони мають звикнути до цього", — говорить Буданов.

Також голова ГУР України додав, що здебільшого метою таких провокацій є бажання виправдати власну агресію. Однак у Росії у війні з Україною цілі таких інсценування зовсім інші.

"По-перше, йдеться про консолідацію свого суспільства, яке здебільшого відмовляється воювати. Їй треба показати, що Україна — терористична держава, загроза, яку необхідно зупинити. А по-друге, відвернути увагу громадськості від Бучі та інших випадків насильства та вбивства дітей. Отже, якщо найближчими днями вибухнуть вокзали, електростанції або цистерни з пальним і щоразу звинувачуватимуть Україну, я не дуже здивуюсь", — додав Буданов.

Нагадаємо, що вже 1 квітня в Білгороді розпочалася пожежа на нафтобазі. Пізніше в мережі з’явилося відео початку пожежі. На росії ж відразу звинуватили в усьому Україну, нібито та обстріляла нафтобазу, і 2 квітня СК росії порушив справу про теракт "після авіаудару Збройних сил України з нафтобази в Білгороді". Тим часом група Conflict Intelligence Team (CIT), яка аналізує оперативну ситуацію з відкритих джерел, заявила, що ракети з нафтобази в Білгороді насправді летіли з території рф, а не України, як про це брешуть російська влада.

Також раніше, "Телеграф" повідомляв, що глава українського управління розвідки Кирило Буданов зазначив, що українські захисники не залишать своїх позицій у Маріуполі, поки місто не буде деблоковане і звільнене.