Бої на Донбасі: окупанти увійшли до ще одного міста, йдуть вуличні бої

Читать на русском
Автор
9988
Обстріл Кремінної російськими окупантами 17 квітня
Обстріл Кремінної російськими окупантами 17 квітня. Фото Луганская ОДА

На цю мить складно сказати, скільки саме людей ще залишилося у місті

Окупанти увійшли до міста Кремінна в Луганській області і зараз — це одна з найгарячіших точок в області. Евакуація із міста вже неможлива.

Про це заявив голова Луганської ОДА Сергій Гайдай.

Свіжі факти та аналітика – достовірно про війну з росією

"Одна з найгарячіших точок Луганської області, крім Попасної, це Кремінна. Туди вже зайшла російська армія, величезна кількість техніки. Ще сьогодні планували для евакуації людей виїзди лісовими стежками, але за ніч усе змінилося", – повідомив Гайдай.

На цю мить складно сказати, скільки саме людей ще залишилося у місті, бо це не перший день боїв у Кремінній і тому багато людей ховаються у укриттях. Водночас немає можливості під'їхати та з'ясувати, скільки ще людей там залишилося.

Щодо загиблих у Золотому Гайдай уточнив, що місто з початку повномасштабного вторгнення постійно перебуває під вогнем і цього разу артилерійський обстріл накрив п'ятиповерховий будинок.

За словами голови адміністрації, росіяни знали, що стріляють у житловий будинок і робили це спеціально, щоб постраждало якнайбільше людей.

Раніше "Телеграф" публікував останні карти боїв у Маріуполі у порівнянні — крім заводу "Азовсталь" у місті фіксують ймовірні осередки опору українських військових.

Також радник глави Офісу президента Олексій Арестович повідомляв, що для розблокування Маріуполя потрібне важке озброєння, його можуть застосувати непрямим способом, а для "обміну" міста.