Україна вже знайшла багатьох росіян, які звірствували у Бучі - заява міністра

Читать на русском
Автор
4409
Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров
Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Фото focus.ua

Це вдалося зробити завдяки штучному інтелекту.

Технології з розпізнавання обличчя та штучний інтелект дозволили українським фахівцям знайти російських окупантів, які вчиняли жорстокі звірства над людьми в Бучі та інших містах України.

Про це заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Оперативно про головне читайте у нашому Telegram-каналі

"Насправді вже знайдено багато вбивць, які тероризували цивільних людей у Бучі та Ірпені. За короткий час ми встановимо всю інформацію про цих людей: їхні профілі в соцмережах, де й з ким вони служать і живуть", — повідомив український міністр.

Він додав, що на сьогодні технології дають змогу знайти кожного, хто хоча б один раз потрапив в об'єктив камер. А в українських містах, куди заходили російські окупанти, їх було дуже багато.

Якщо врахувати ще й той факт, що ворожі солдати вони люблять викладати фото в інтернеті та кількість камер у містах і домівках, то питання зі встановленням їх особистостей буде дуже швидко вирішене.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що естонські ентузіасти скористалися оприлюдненими українською розвідкою паспортними даними солдатів, які творили звірства у Бучі, та нанесли місця їх проживання на онлайн-карту.