Потрібне свіже м’ясо? росія почала відбір нових "вояк" окремих спеціальностей

Читать на русском
Автор
1828
Від російської армії залишилося сміття
Від російської армії залишилося сміття. Фото facebook.com/ngu.east

Зазивають їх поки що не на "спецоперацію"

Через велику кількість втрат (близько 18 600 осіб) росія активізувала спробу поставити у свої війська "свіжих" солдатів. Ті військовозобов’язані, які були звільнені з військової служби після 2012 року, знову зацікавили воєнкомів рф.

Про це повідомляє Український Генштаб. Згідно з наявними даними, ті російські військові, раніше звільнені, які за фахом водії, механіки-водії, розвідники та молодші командири викликаються у військкомати.

Перевірені новини про війну і не тільки – шукайте у нашому Telegram

Офіційною причиною виклику називаються тримісячні військові збори. Проте зазначимо, що одним із популярних виправдань росвійськових, які потрапили в полон у перші тижні після вторгнення було, що нібито вони "їхали на навчання". Через це в росії підіймалась хвиля невдоволення тим, що за вбитих в Україні солдатів не виплачується допомога.

Також у Генштабі повідомили, що в окупованому росією регіоні Молдови — так званому Придністров’ї з росіянами проводять агітацію.

Бойові дії в Україні

Поки окупанти зосереджуються на підготовці наступу на сході України, активні бої йдуть у Слобожанському, Донецькому, Південнобузькому та Таврійському напрямах.

Слобожанське – росармія блокує Харків та продовжує артилерійські обстріли.

Донецький і Таврійський напрямок — обстріл Попасної, армія рф хоче завдати шкоди ЗСУ і відновити наступ на Рубіжне, Нижнє та Новобахмутівку. Прорвати українську оборону намагалися й біля Новотошківського.

Південнобузький напрямок – ворог намагається обороняти раніше зайняті території та проводить фільтраційні заходи на тимчасово окупованих частинах Херсонщини.

Раніше "Телеграф" публікував карти боїв в Україні на ранок сьомого квітня — аналітики сумніваються, що введені після відступу частини росії зможуть домогтися переваги на Донбасі. Також у рф є проблеми з морським десантом.