"Документує свої злочини": в Енергодарі колаборант із ОПЗЖ "звільнив" законного мера та всіх чиновників

Читать на русском
Автор
1287
Енергодар перебуває під окупацією російських військ
Енергодар перебуває під окупацією російських військ. Фото focus.ua

Головний колаборант Енергодару депутат від ОПЗЖ Шевчик "звільнив" законно обраного чинного мера міста Дмитра Орлова

В окупованому російськими військами місті Енергодар Запорізької області продовжуються спроби колаборантів на чолі з депутатом міськради від партії ОПЗЖ Андрієм Шевчиком встановити свою владу.

Свіжі факти та аналітика – правдиво про війну з росією

Про це увечері у середу, 6 квітня, повідомляє НАЕК "Енергоатом".

"Спочатку ніби зібралися 34 члени "громадської ради самоорганізації Енергодара" й обрали головою "адміністрації міста" головного колаборанта шевчика. Далі шевчик власним "наказом" одноосібно "звільнив" законно обраного чинного мера міста Дмитра Орлова, а заразом і всіх керівників та членів виконавчих органів міської влади. Ну як звільнив – підписав цидулку всіх звільнити", — пише "Енергоатом" і публікує скріни відповідних папірців.

У НАЕК наголошують, що жодної юридичної сили та правового сенсу ці "рішення" не мають: "На них взагалі не варто й увагу звертати, а тим паче – сприймати серйозно та визнавати".

При цьому в "Енергоатомі" визнали і користь від таких дій Шевчика та Ко для України: "Єдиний корисний сенс від "діянь" шевчика – формалізація колаборантів та документування їхніх злочинів. Впевнені: українське правосуддя зволікати не буде".

Як повідомлялося, спроби повністю підпорядкувати Енергодар росіяни не залишають з 1 березня, проте законна влада міста на співпрацю з окупантами не пішла. Так, ще 24 березня більшість депутатів Енергодарської міської ради склали свої повноваження, щоб уникнути тиску та примусу з боку окупантів.

Також варто зазначити, що в Україні набув чинності закон про кримінальну відповідальність за колабораціонізм.