Хірург розповів, як росіяни мучать українців: масово надходять люди без рук, ніг і з осколками в грудях

Читать на русском
Автор
688
Хірург за роботою
Хірург за роботою

Українців намагаються фізично знищувати – поранених серед мирних громадян більше, ніж серед військових

росія при збройному вторгненні в Україну не гребує застосовувати заборонені під час війни боєприпаси, наприклад касетні бомби в населених пунктах. Їхня мета — максимальне ураження людей. У людей стріляють із танків, стрілецької зброї та інших видів. Атаки на мирних громадян призводять до затяжного лікування, а іноді й інвалідності у тих, хто вижив.

Лікар-хірург Григорій Стрикун з перших днів війни на медичному фронті. Він розповів "Телеграфу" про особливості поранень мирних жителів. Чоловік зазначає, що потерпілих більше саме серед них.

Новини про війну, Україну та події у світі — у нашому Telegram

Характер поранень українців хірург умовно поділяє на дві категорії — мінно-вибухові та вогнепальні. Стрикун розповідає, що були масові госпіталізації людей, у яких відірвані кінцівки, у грудях та животі – проникливі поранення.

Уламок у черепі від танкового снаряда
Уламок у черепі від танкового снаряда/ Фото з Instagram хірурга

Найчастіше хірургу, який до війни спеціалізувався на пластичних та естетичних операціях, доводиться видаляти уламки, проводити порожнинні операції на грудній та черевній порожнині, лікувати нагноєння після ран.

Повне інтерв’ю лікаря читайте за посиланням: "Росіяни з танка вистрілили в спину двом сестрам": хірург відверто розповів про порятунок життя під час війни