Російські війська у спробах взяти Маріуполь зазнають великих втрат — військовий аналітик

Читать на русском
Автор
3669
Зруйнований російськими військами Маріуполь
Зруйнований російськими військами Маріуполь

Росіяни не наступають із боку окупованого Донецька завдяки обороні українських захисників Маріуполя

Російські війська не роблять спроб просунутися вглиб України з боку окупованого Донецька через те, що українські воїни, які тримають оборону в обложеному і буквально зрівняному із землею російською артилерією Маріуполі, продовжують успішно давати відсіч і завдавати істотних втрат ворогові.

Такою думкою поділився австрійський військовий аналітик, експерт із застосування бойової авіації Томас Купер. Переклад українською мовою здійснили доцент Національного університету "Києво-Могилянська Академія" Ростислав Семків та Микола Ковальчук.

"Мабуть, 8-ма загальновійськова армія не може просуватися на захід від Донецька тому, що український гарнізон у Маріуполі досі утримує місто. Тобто мізінцеву (командувачу 8-ї армії) не вистачає сил для наступу в західному напрямку, його підрозділи скуті боями", — пише він.

За словами аналітика, українські військовослужбовці, які тримають оборону в Маріуполі, успішно відбивають усі спроби ворога повністю захопити місто і при цьому завдають істотних збитків росіян.

"Схоже, російська армія разом з кадировцями росгвардії зазнають величезних проблем у боях з полком "Азов" у районі заводу "Азовсталь": полк досі контролює більшість території заводу та прилеглу частину порту: навіть французькі неонацисти, що "належать" до росґвардії, повідомляють про важкі втрати росіян (так, інколи доводиться перевіряти їхні сайти за браком інших джерел…)", — пише Купер.

Водночас він наголошує на проблемах для українських військ на іншому напрямку оборони Маріуполя: на північній стороні периметра 36-а бригада української морської піхоти поки що не вибила росіян з будівлі адміністрації Кальміуського району.

Як повідомлялося, вдень 5 квітня президент України Володимир Зеленський заявив, що про деблокування військовими Маріуполя поки не йдеться.