У США анонсували постачання потужної зброї в Україну

Читать на русском
Автор
12689
Системи протиповітряної оборони
Системи протиповітряної оборони

Сполучені Штати мають намір посилити підтримку українських військових

США шукають можливості допомогти Україні закрити небо від російської авіації та ракет і вже роздумують над постачанням складних систем протиповітряної оборони.

Про це розповіла заступник держсекретаря Сполучених Штатів Вікторія Нуланд.

"Я можу підтвердити, що ми розглядаємо можливість і вже надаємо Україні серйозні системи протиповітряної оборони", — сказала вона, але не стала вдаватися до подробиць про те, про які системи йде мова.

Нуланд зазначила, що Україна запросила більше систем ППО різних типів і США цей запит розуміють і працюють над його задоволенням разом із союзниками.

Водночас нардеп Олексій Гончаренко у своєму телеграм-каналі повідомив, що в Україну вже прибули постачання протитанкової та зенітної зброї, а на підході постачання дронів-камікадзе.

"Спікер Пентагону (Джон, — ред.) Кірбі розповів, що перші 6 з близько 30 нових поставок із США прибули в Україну", — зазначив він.

Як повідомлялося раніше, про постачання передових комплексів ППО раніше повідомляли і в Британії. Так міністр оборони Сполученого Королівства Бен Уоллес говорив, що його країна вже передала Україні комплекси Starstreak, а перші розрахунки українських зенітників уже навчені та виконують бойові завдання.