Окупанти залякують українців: з’явилося фото небезпечного пристрою

Читать на русском
Автор
2379
росіяни Новина оновлена 30 березня 2022, 18:18
росіяни

Росіяни використовують замасковані під документи вибухові пристрої

Російські військові не гидують використовувати проти українців вибухові пристрої, замасковані під побутові предмети, зокрема під документи.

Про це "Телеграфу" розповіли джерела у Міністерстві оборони України.

Останні новини про війну читайте у нашому Telegram

За даними OSINT (розвідка з відкритих джерел — ред.), детонація такої вибухівки (наприклад, при перевірці документів на блокпостах) призводить до травмування верхніх кінцівок.

Фото вибухового пристрою

Крім того, російські окупанти продовжують використовувати і інші методи інформаційно-психологічного впливу. Росіяни створюють постановочні відеосюжети нібито з тортурами російських полонених, а для залякування українських ЗМІ на публічні електронні адреси розсилають погрози.

Також у тимчасово захоплений Херсон, де окупанти грабують мирних жителів та магазини, прибуло 5 автобусів із цивільними особами з окупованого росією Криму — їх використовують в якості "місцевих" для тих самих пропагандистських відеосюжетів.

Попри таку значну небезпеку, створену ворогом, українці продовжують констатувати значні проблеми в окупаційних військах. Йдеться не лише про значні втрати, які вони зазнали за місяць війни, а й про відсутність нормальної комунікації та забезпечення ресурсами.