У путіна ненароком дали зрозуміти росіянам, що військкомати можна "посилати"

Читать на русском
Автор
15363
Російським військовим скрізь мерехтять "українські провокатори"
Російським військовим скрізь мерехтять "українські провокатори". Фото topwar.ru

Росіянам стали надходити телефонні дзвінки про їхній виклик у військовий комісаріат

У росії заявили, що не викликають у військкомати чоловіків, які перебувають у запасі і традиційно "звалили" телефонні дзвінки щодо "провокації українських спецслужб".

Таку заяву зробив офіційний представник Міноборони росії генерал-майор Ігор Конашенков, пише "Інтерфакс".

Оперативно про головне читайте у нашому Telegram-каналі

За словами Конашенкова, протягом останніх днів багатьом росіянам надійшли телефонні дзвінки, в яких голос автовідповідача повідомляє про їхній виклик у військовий комісаріат. При цьому в міноборони росії вже традиційно збрехали, звинувативши в подібних "провокаціях" українські спецслужби.

Фактично, така заява міноборони росії може бути аргументом для пересічних росіян ігнорувати дзвінки з військкоматів.

Раніше українська розвідка та західні ЗМІ повідомляли, що через втрати в Україні в росії проходить таємна мобілізація з числа військовослужбовців запасу, також набираються найманці за кордоном. В армію росії наполегливо заманюють аліментників і неплатників кредитів. У разі підписання договору з армією РФ боржникам пропонується звільнення від усіх кредитних зобов'язань.

Крім того, представництво президента України в АР Крим повідомляє, що на окупованому росією півострові відбувається мобілізація для участі у війні. Чоловіки призовного віку намагаються виїхати з півострова через росію.