Український генерал запропонував росіянам себе як заручника в обмін на вивезення дітей із Маріуполя

Читать на русском
Автор
1040
Генерал попросив впустити його до міста для збору дітей
Генерал попросив впустити його до міста для збору дітей

В’ячеслав Аброськін готовий здатися до російського полону, щоб вивезти дітей з Маріуполя.

Понад три тижні в Маріуполі, оточеному російськими військами, не припиняються обстріли та йдуть бої. У місті залишається щонайменше 100 тисяч мирних мешканців.

Колишній заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін звернувся до російських загарбників із проханням впустити його в обложене місто для збору дітей та організації їхнього вивезення. Натомість він готовий здатися в полон російським окупантам.

Свіжі факти та аналітика – достовірно про війну з росією

Про це В’ячеслав Аброськін написав на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні в повністю зруйнованому місті залишилося багато дітей, яких, якщо не врятувати зараз, вони загинуть найближчими днями, час вже йде на години. Звертаюся до російських окупантів – дайте можливість вивести дітей з Маріуполя, замість ще живих дітей пропоную себе", — написав Аброськін.

За його словами, йому потрібно три дні у Маріуполі, а на останньому блокпосту під час зворотного проїзду з дітьми він здасться в полон. Він також нагадав, що з 2014 по 2018 рік керував боротьбою із сепаратистами, а також боровся зі злочинністю на Донеччині.

"Десятки ваших були вбиті, а тисячі ваших спільників були затримані за моєї участі. Я саме той генерал, який, мабуть, найближчий до знаменитого полку "Азов". Це моя особиста ініціатива", — заявив Аброськін.

Хто такий В’ячеслав Аброськін

В’ячеслав Аброськін – генерал поліції, колишній перший заступник голови Національної поліції України.

У листопаді того ж 2014 року Аброськіна призначили на посаду начальника ГУ МВС України в Донецькій області та надали спеціальне звання генерала поліції третього рангу.

Був головою спеціальної групи, яка займалася виявленням терористів та правоохоронців, які перейшли на бік росії.

У 2017 році призначений першим заступником голови Національної поліції України за поданням голови Нацполіції Сергія Князєва.

У 2019 році В’ячеслава Аброськіна призначено на посаду ректора Одеського університету внутрішніх справ.

Зазначимо, що Маріуполь є найбільш гарячою точкою ведення бойових дій. На місто постійно скидають бомби та обстрілюють ракетами. Рашисти цинічно обстрілюють громадянську інфраструктуру, вбивають мирних мешканців. Людей доводиться ховати прямо у дворах.

Російські загарбники заважають усім спробам провести евакуацію через гуманітарний коридор.