Російські винищувачі засікли над Польщею – країна є членом НАТО

Читать на русском
Автор
5102
російський винищувач
російський винищувач

Росія намагається спровокувати НАТО, зазначає журналіст

У понеділок, 21 березня, російський винищувач-бомбардувальник зайшов у повітряний простір Польщі.

Оперативно про головне читайте у нашому Telegram-каналі

Про це повідомив український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на дані радарів. За його інформацією, російський винищувач-бомбардувальник пролетів над Волинню о 13:15 та зайшов у повітряний простір Польщі. Ці відомості зафіксовано нашими союзниками, повідомляє Бутусов.

"Інцидент стався відразу після заяви керівництва Польщі про можливе направлення польських миротворців в Україну для забезпечення безпеки мирних жителів. Росія провокує зіткнення зі збройними силами НАТО", — зазначив журналіст.

Згодом цю інформацію підтвердив колишній міністр інфраструктури України Владислав Криклій. Він також повідомив, що бомбардувальник російської армії пролетів над Волинню та зайшов у повітряний простір Польщі. І заявив, що цю інформацію підтверджено.

"Не закриваючи небо в Україні, можна дочекатися необхідності швидкого закриття неба вже в Польщі… Це не випадковість. Подія сталася після заяви про можливий напрямок польських миротворців в Україну для забезпечення безпеки цивільних", — зазначив Криклій.

Як повідомляв "Телеграф", Польща вдвічі збільшить свою армію на території України. Також Польща збільшить витрати на армію із 2,2% ВВП до 3%.

Раніше повідомлялося, що Польща пропонує ввести миротворців в Україну. США у відповідь підкреслили, що не будуть надсилати своїх військових до України, однак натякнули, що не проти, якщо миротворцями виступлять військовослужбовці інших країн НАТО.