Одна з країн НАТО погодилася дати Україні бойові літаки та ППО

Читать на русском
Автор
32614
Одна з країн НАТО погодилася дати Україні бойові літаки та ППО

Систему С-300 та винищувачі зможе передати Україні Словаччина

Ще 12 березня стало відомо, що США працюють над посиленням систем ППО в Україні та міністр оборони США Ллойд Остін мав домовитися з урядами країн НАТО, щоб ті виділили Україні військову допомогу у вигляді ЗРК та винищувачів. 19 березня стало відомо, що переговори пройшли успішно, і Словаччина готова передати Україні ЗРК С-300 та винищувачі МІГ-29.

Про це заявив міністр оборони Ярослав Надь під час пресконференції з головою Пентагону Ллойдом Остіном.

Оперативно про головне читайте у нашому Telegram-каналі

Проте для того, щоб винищувачі МіГ-29 радянського виробництва прибули в Україну, за словами міністра, НАТО має забезпечити Словенію американськими F-16. Раніше повідомлялося, що Польща готова віддати радянські винищувачі США, проте хоче отримати натомість аналогічні машини.

Нагадаємо, що першою країною, яка закликала світ закрити небо над Україною, стала Естонія. 17 березня резолюцію з відповідним проханням до ООН ухвалив сейм Литви, яка раніше передала Україні "вбивць" російської авіації.

Варто додати, що міністр оборони Великобританії Бен Уоллес заявив, що його країна не закриватиме небо над Україною, яка протистоїть російському вторгненню, але зазначив, що цьому є потужна альтернатива — зенітно-ракетні комплекси Starstreak.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що США також вирішила допомогти Україні закрити небо і передали додатково 800 комплексів Stinger, а також величезну кількість боєприпасів до мінометів та стрілецької зброї та 9000 гранатометів різних систем, включаючи 2 тисячі "Джавелінів".

Також "Телеграф" писав, що Великобританія передасть Україні зенітно-ракетні комплекси Starstreak.