Цю країну не перемогти: українець, який втратив обидві ноги, пішов воювати

Читать на русском
Автор
2933
Василь Штефко
Василь Штефко

Країну, яку йдуть боронити такі люди, перемогти неможливо.

Українська армія продовжує вражати весь світ своєю мужністю та професіоналізмом. Навіть у Пентагоні наголосили на унікальності ЗСУ, адже українські захисники зуміли встановити рекорд ефективності використання протитанкових комплексів Javelin. Проте не варто забувати, що українські захисники ще й дуже самовіддані та патріотичні, що доводить уродженець Закарпаття Василь Штефко.

55-річний чоловік вирушив захищати свою країну, попри те, що у нього немає обох ніг, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у Фейсбуці.

Чому росії не виграти війну проти України?

"Неймовірна людина — Василь Штефко із с.Кушниця на Закарпатті. 55-річний чоловік без двох ніг пішов на фронт бити ворога" — йдеться у публікації.

Василий Штефко

Василь Штефко добровільно прийшов до 128-ї бригади, щоб воювати з росіянами, які руйнують українську інфраструктуру, вбивають мирних людей і в принципі поводяться гірше за нацистів. Чоловік зазначив, що коли росія вдерлася до України, він просто не зміг спокійно сидіти вдома. Оскільки у молодості він служив в армії, вміє стріляти і непогано водить машину, Василь порахував, що "знадобиться" на фронті.

" Просто не зміг сидіти вдома, зібрав речі і пішов у військкомат. Зізнаюся зараз перед командуванням, що збрехав там, – сказав, що в мене тільки один протез. Люди, які не бачать протезів, навіть не здогадуються, що у мене немає ніг" — зізнається Василь.

Варто зазначити, що обидві ноги чоловік втратив, перебуваючи на заробітках у Росії ще у 2004 році.

Нагадаємо, що відсіч окупаційна армія отримує у всіх регіонах України. Лише в ніч на 17 березня два бойові літаки армії рф були збиті в небі над Дніпропетровською областю.

Своєю чергою, британська розвідка заявила, що вторгнення росії в Україну не увінчалося успіхом ні з повітря, ні з моря, ні на суші.