"Їм начхати на 97 убитих дітей": Зеленський жорстко розкритикував бренди, які продовжують працювати в Росії

Читать на русском
Автор
1395
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський. Фото president.gov.ua

Зеленський закликав Захід стежити за дотриманням санкцій

Президент України Володимир Зеленський, який розкритикував світових лідерів за їхнє мовчання, через яке Росія продовжує відкрито загрожувати Україні, також жорстко висловився з приводу західних брендів і компаній, що продовжують свою роботу в Росії.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram.

Цю ситуацію він прокоментував на сесії Joint Expeditionary Force. Відео пізніше з’явилося на сторінці Зеленського у Фейсбуці.

Президент України розкритикував компанії, які продовжують торгувати з агресором, та навіть ті, які заявляли, що пішли. за фактом цього не зробили.

"Багато західних компаній досі не пішли з російського ринку, хоча було запроваджено серйозні санкції. Але як санкції, які ввели західні країни працюють насправді? Деякі компанії заявили, що пішли (з російського ринку, — ред.), але на Насправді вони просто вичікують, чим усе закінчиться і коли можна буде повернутися, їх не хвилюють 97 дітей, які у нас уже вбиті. заробляти, не звертаючи уваги на 800 російських ракет, випущених по Україні. Raiffeisen все одно проводить гроші, які в Росії все в крові. А серед тих компаній, які сказали, що пішли з ринку, є навіть компанії, які нікого не звільняють", — сказав Зеленський у своїй промові.

"Це свідчить про обман України, — наголосив Зеленський. — На будь-яку торгівлю з Росією має бути ембарго".

Компанії, які не пішли з російського ринку

"Ашан", "Леруа Мерлен", "Декатлон" та інші французькі компанії залишаться в Росії, — заявив глава Союзу французьких підприємців Жоффруа Ру де Безьє. Також у Росії залишилися працювати:

  • Metro;
  • LG;
  • Miele;
  • Bosch;
  • Bayer та Pfizer;
  • банки Raiffeisen, Credit Agricole та UniCredit Group.

Нагадаємо, що такі гіганти як McDonald’s та KFC пішли з російського ринку.