Україна відібрала тисячі російських вагонів: подробиці

Читать на русском
Автор
3227
Стартує націоналізація російських вагонів, що знаходяться в Україні
Стартує націоналізація російських вагонів, що знаходяться в Україні. Фото ТСН

Близько 15 тисяч вагонів рашистів перебувають на українських коліях

В Україні, згідно із законом щодо основних засад примусового вилучення об'єктів права власності російської федерації, починається націоналізація російських вагонів, які знаходяться на території нашої держави.

Надійне джерело новин про війну

Вказану інформацію у вівторок, 15 березня, повідомив в.о. голови правління АТ "Укрзалізниця" Олександр Камишін, відзначивши, що станом на сьогоднішній день на українських коліях перебувають приблизно 15 тисяч вагонів, які належать 250 російським компаніям.

"Діємо в рамках закону. На першому етапі складаємо перелік власників вагонів, у яких серед засновників є рф. Далі буде КабМін, РНБО, Указ Президента, та ще один Закон України. Процедура займе час, тож починаємо вже", — повідомив керівник.

За словами Камишіна, тепер вагони, що належать російській федерації, працюватимуть задля розвитку української економіки. Вони курсуватимуть новими логістичними маршрутами до країн Європи, допомагаючи відновити вантажну роботу "УЗ".

Також варто відзначити, що, згідно з офіційними відомостями, українських вагонів на території росії не більше півтисячі.

Націоналізація російських вагонів в Україні
Список вантажних вагонів окупантів які перебувають на території України

Раніше "Телеграф" повідомляв, що "Укрзалізниця" виділила для Збройних Сил України вагони-рефрижератори для вивезення загиблих російських окупантів.